Matinfo hva er det i maten illustrasjonsfoto
Matinfo hva er det i maten illustrasjonsfoto

Matinfo.no – ny portal til trygg mat

Nylig ble Matinfo.no, som er en rebranding og forbedring av PDB.no, lansert. Matinfo.no skal være nettstedet for deg som jobber med mat eller har behov for å vite hva det er i maten.

Publisert

«På nettsiden vil du finne næringsinformasjon og allergeninformasjon fra omkring 160 av Norges største produsenter. Enten du jobber med mat eller bare er interessert i mat, skal matinfo.no være ett nettsted hvor du kan få trygg og god informasjon om hva det er i maten. Spesielt allergikere er avhengig av at informasjonen er korrekt og tydelig», heter det i en pressemelding.

– Det er veldig viktig at allergikere vet hva som skjuler seg i maten. Det er enkelt å unngå f.eks. skalldyr, men skjulte allergener som lupin er ikke lett å oppdage. Derfor håper vi at både bransjen og privatpersoner tar i bruk databasen, sier Tommy Rebnord hos Millum i pressemeldingen.

Mer enn bare produktinformasjon

"

«Matinfo skal ikke bare være et sted hvor bransjen kan sjekke innholdet i ulike produkter. Dette vil være samlingsstedet for informasjon omkring matallergi, matinnhold og matmerking. Her vil man også kunne finne en blogg som oppdateres ukentlig med relevante poster, ofte skrevet av fageksperter på området. I tillegg vil det jevnlig komme oppdateringer på Facebook-siden «Matinfo» og på nyhetsbrev som man kan melde seg på», heter det i pressemeldingen.

– Planen er at Matinfo skal bli en god og trygg plattform for folk med matallergier, men også for andre. Får du besøk av en med matallergier, skal du finne god info, tips og oppskrifter på Matinfo. Det er målet vårt, sier Tommy Rebnord.

Avgjørende med nye allergiregler

Behovet for en uavhengig database hvor all informasjon var samlet ble avdekket lenge før de nye merkereglene for mat (forordning (EU) nr. 1169/2011) ble iverksatt i desember 2014, men det var først da fokuset virkelig ble satt på saken. Regelen sier at all mat skal være merket med hvilke allergener de inneholder.

Pr. dags dato er det snart 100 produsenter inne på Matinfo som f.eks. Orkla, Nortura, Findus, Tine, Bama og Coca-Cola. Til sammen har produsentene lagt inn en komplett nærings- og allergenoversikt på bortimot 13 000 produkter.

– Vi arbeider hver dag, hele året, for å øke antall produsenter og varer i databasen. Før sommeren fikk vi også inn en oppgradering slik at det nå er spesifisert hvilken type gluten og nøtter som er i produktet, etter krav fra Mattilsynet, forteller Rebnord.

Millum - selskapet bak Matinfo

* Matinfo eies og driftes av teknologiselskapet Millum AS, som holder til på Fornebu.

* Millum har søkelys på horecamarkedet (hotell, restaurant og café/catering), og fungerer som bindeleddet mellom kjøpere og selgere med elektroniske handelsplattformer.

* Millum ble etablert i 2002 og hadde i 2014 en handel på mer enn 5,1 milliarder kroner gjennom sine e-handelsløsninger.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS