Moestue Fritz Haag2

Moestue tar over Weingut Fritz Haag

Moestue Grape Selections har tatt over porteføljen til den tyske vinprodusenten Fritz Haag i Norge.Den historiske vineiendommen Fritz Haag ligger i Brauneberg i hjertet av Mosel-dalen i Tyskland.

Publisert

I 2005 overtok Oliver Haag vingården etter sin far Wilhelm.

Eiendommen dateres tilbake til 1605 og er et høyt respektert navn innen tysk vin. De svært bratte vinmarkene med opp til 80 % helling og med et jordsmonn av skifer, er blant de vanskeligste i verden å dyrke.

Weingut Fritz Haag

Under firmanavnet Weingut Fritz Haag har Wilhelm Haag laget vin helt siden 1957. Han avbrøt sine studier i utlandet for reise hjem til sin far Fritz Haag, som ble syk. Han returnerte hjem for å hjelpe sin far under innhøstningen, men Wilhelm ble igjen i Mosel, lidenskapelig involvert i sin fars vinproduksjon. Wilhelm Haag ble raskt et stort navn i vinverden og hans viner ble kjent for en særlig eleganse og finesse, heter det i en pressemelding fra MGS.I 2005 overtok Oliver Haag vingården etter sin far Wilhelm. Etter læretid på flere kjente vingårder, blant andre Dönnhoff i Nahe, studerte Oliver ønologi ved skolen i Geisenheim. Oliver har videreført mye av farens filosofi og husstil, og produserer en fruktig og delikat moselriesling. Ved hjelp av tradisjonelle kjellerteknikker og presis, selektiv høsting produserer han viner med elegant og ren fruktighet, med en subtil skiferbakgrunn og sjenerøs, balansert syrlighet.

Riesling

Tre av vinene som er tilgjengelige hos Vinmonopolet, Fritz Haag Rieslingt 2014, Fritz Haag Riesling Trocken 2014 og Fritz Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2014.

Eiendommen Fritz Haag produserer kun riesling. Mens faren Wilhelm Haag ikke hadde like stor tro på tørr riesling fra Brauneberg og var kjent for sine sødmefulle viner, har sønnen Olivier valgt en tørrere og mer syredrevet stil på sine viner. Fortsatt legger man fokus på eleganse, ren frukt og mineralitet.

De siste 30 årene har Familien Haag hatt økologisk tilnærming, helt uten sprøytemidler i vinmarkene. Her brukes kun økologisk gjødsel og økologiske plantevernpreparater.

Enkelt og naturlig

Vinifikasjonen holdes så enkel og naturlig som mulig. Druene håndhøstes og fraktes over elven i små kasser. Etter pressing og sedimentering går mosten videre til termoregulerte ståltanker, hvor spontanfermentering foregår med naturlige ville gjærstammer. Etter avsluttet gjæring forblir vinen igjen på ståltanker for modning, kun en liten andel av vinen modnes på gamle eikeliggere. Total produksjon på eiendommen er rundt 125 000 flasker årlig, avhengig av årgangen.

Du kan lese mye mer om produsenten på Weingut-fritz-haag.de

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS