Lindemans bin 45 cab sav BIB mindre

Ny vår for Lindeman´s

Ett av nordmenns australske favorittvinmerker, Lindeman’s, fornyer seg og tilpasser seg norske ganer. I den nye årgangen fra 2015 er Lindeman´s røde Bin-viner blitt ytterligere forbedret for å møte dagens behov for mer intense, fyldigere og fruktige viner.

Publisert

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 2014.

Lindeman’s har gjennom en årrekke vært et av Norges mestselgende vinmerker. Vinpreferansene er i stadig endring både i Norge og i verden for øvrig. I dag opplever spesielt røde smaksrike italienske viner med høyt sukkerinnhold høy etterspørsel.

Australske Lindeman´s har valgt en annen retning med utgangspunkt i druene og håndteringen av disse.

I stedet for å øke sukkerinnholdet har vi oppnådd en dypere og fyldigere smak gjennom en moderne vri på vinproduksjonen, sier Katrin Juvet, markedskoordinator i Treasury Wine Estates Norge.

2014-årgangen på plass

Australias mange soltimer gir oss en fordel ettersom våre druer får modne til sitt fulle potensial, noe som gir sjenerøse, fyldigere og mer intense viner. Lanseringen av årets røde Bin-viner består av Lindeman´s fremste viner, og trolig en av våre beste årganger noen sinne, heter det i en pressemelding.

De røde vinene fra årgang 2014 som nå kommer til Norge er Bin 45 Cabernet Sauvignon, og Bin 50 Shiraz. De røde vinene er mer komplekse og har fått en utvidet generøsitet og fylde. Bin 65 Chardonnay, Lindeman´s populære hvitvin, er i 2014 mer fruktig og sommerfrisk i stilen.

18 viner i Bin-serien

– Resultatet bygger på arbeidet ved vingårdene, sier Wayne Falkenberg, sjefsvinmaker hos Lindeman’s. Innhøstingen er for eksempel blitt utført på ulike dager for at hver enkelt drue skal oppnå sitt fulle potensial. Videre er eiken som benyttes til lagringen, nøye utvalgt for å støtte fruktigheten.

Lindeman´s Bin-serien ble lansert i 1985 og består nå av totalt 18 forskjellige viner som selges over hele verden. Druene som benyttes i Bin-vinene velges fra flere regioner i sørøstlige Australia som Sunraysia, Riverland, Swan Hill og Robinvale. Ved å blande druer fra ulike områder er det mulig å skape en gjennomgående høy kvalitet uavhengig av årgangsvariasjoner.

Under noen tips til viner som kan passe i påsken og påskens mat:

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 2014

Land/region: Australia/ South Eastern Australia

Druer: 100 % Cabernet Sauvignon

Passer til: Lam og grønnsaker. Den kan også med fordel drikkes alene – uten matfølge. Den er også egnet til andre kjøtt-, gryte-, kalkun- eller kyllingretter og pizza.

Pris: 410 kroner (Vinmonopolet, basis)

Lindeman’s Chardonnay

Land/region: Australia/ South Eastern Australia

Druer: Chardonnay

Passer til: Sjømat, salat og kylling, men kan godt drikkes alene.

Pris: 370 kroner (Vinmonopolet, basis)

Lindeman's Shiraz Cabernet 2014

Land/region: Australia, South Eastern Australia

Druer: 60 % Shiraz og 40 % Cabernet Sauvignon.

Passer til: Allroundvin som også kan drikkes alene.

Pris: 370 kroner

Rosemount Shiraz Cabernet 2014 BIB

Land/region: Australia, South Eastern Australia

Druer: 80 % Shiraz og 20 % Cabernet Sauvignon.

Passer til: Til rike pastaretter, okse og lam, men kan også drikkes alene

Pris: 360 kroner

Rosemount GTR (Gewürztraminer Riesling) 2014

Land/region: Australia, South Eastern Australia

Druer: Ca. 80 % Traminer og 20 % Riesling.

Passer til: Veldig god match til asiatisk mat på grunn av fin fruktighet og sødme i vinen som passer. Krydret eller sterk mat.

Pris: 360 kroner

Lindeman’s Rosé 2014

Land/region: Australia, South Eastern Australia

Druer: 46,1 % Shiraz, 31,5 % Sangiovese, 22,3 % Grenache.

Passer til: Kylling, salater, lettere tapasretter og bærdesserter, men også alene uten matfølge.

Pris: kr 350 kroner

Lindeman’s

Lindeman´s er et av Australias eldste vinhus og ble etablert i 1843 av den britiske legen Henry J. Lindeman. Hans filosofi var å lage ukompliserte viner som alle liker. 170 år senere er Lindeman’s ikke bare en av Norges, men en av verdens mest solgte viner. Lindeman´s er i dag markante både i flaske og bag-in-box segmentet på det norske markedet. Lindeman´s tilhører australske Treasury Wine Estates.

Nettside: Lindemans.com

"
Powered by Labrador CMS