Geir Skeie sausboka app2

Skeies sausbok på app

Høsten 2014 lanserte mesterkokk  og Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie «Sausboka», der han viser hvordan sauser enkelt lages fra bunnen. Nå er boka tilgjengelig på app.

Publisert

Boka har solgt i over 18 000 eksemplarer, og nå går tredje opplag i trykk fra Skeie Metro Forlag.

På 120 sider viser Skeie hvordan sausen blir prikken over i-en for all slags mat. Alle bildene i boka er tatt av Paal-André Schwital, mens Trude Nergaard har bidratt på tekstsiden.

Les også: Skeie med ny sausbok (publisert juli 2014)

Lett tilgjengelig

"

Omslaget på Sausboka til Geir Skeie, som ble lansert i 2014.

Sausboka fikk god kritikk, og ble løftet fram som beste nykommer på boklistene i november og desember 2014. Nå gjør Skeie oppskriftene tilgjengelig for folk på farta. Appen koster 29 kroner.

– Nå som sommeren er her er det kjekt å ha oppskrifter for sjømat og grill lett tilgjengelig, rett på iPad eller på mobil. Det er ikke mange ingredienser som skal til for å gi sommermaten godt tilbehør. Å lage en aioli eller hollandaise er lettere enn mange tror, sier Skeie.

Her viser Geir Skeie hvordan du enkelt lager aioli

Grunnteknikkene

«Sausboka – Geir Skeie, mine beste sauser» er en praktisk ABC-bok, som viser grunnteknikker og veien til en god saus, med og uten kraft. Det er en enkel oppslagsbok for folk flest, for alle som ønsker å lære seg kunsten å lage en god saus. På appen er det enkelt å navigere i kategoriene kylling og kalkun, lam, storfe, svin, vilt, fisk og skalldyr, heter det en pressemelding.

Til topps med sauser

Det var særlig sausene som gjorde at Geir Skeie vant konkurransen Kokkenes kamp på TV2 i 2013. Mesterkokken viser at det er enkle grep som skal til for å løfte både hverdagslige og avanserte retter til nye høyder.

Les også: Skeie vant Kokkenes kamp (publisert desember 2013)

– Det handler om å ha noen gode råvarer tilgjengelig. Da tar det ikke nødvendigvis lenger tid å lage en saus fra bunnen enn ferdigsaus. Men det blir en større opplevelse, sier Skeie.

Geir Skeie

Geir Skeie er utdannet kokk. Han ble den første Bocuse d’Or Europe-vinneren i 2008, og vant hovedkonkurransen Bocuse d’Or i Lyon i 2009. Skeie driver nå restaurantene Brygga 11 i Sandefjord og Brygga 11 Stord i Leirvik på Stord, der han også driver en egen fiskebutikk. Geir Skeie lærte seg sine første matretter hjemme på Fitjar på Stord, der han vokste opp.

Les også: Skeie til topps i Bocuse d'Or (publisert januar 2009)

App-en kan lastes ned på App Store eller Google Play

Følg Geir Skeie på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS