Stølsfløyte2
Stølsfløyte2

Stølsfløyte er sommerspesialiteten

I fjor fikk Stølsmjølk frå Valdres Spesialitet-merket for sin unike smak. I sommer er det Stølsfløytens tur. Det skulle bare mangle at ikke norsk støls- og sæterkultur gir opphavet til noen fantastiske smaksopplevelser, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Publisert

Foto: Helge Gudheim

Tine Stølsfløyte frå Valdres er kremfløte av melk fra kyr som beiter på støler i Valdres i perioden juni til begynnelsen av september. Floraen på stølen som friskt gress, urter, lyng, starr og vier er næringsrikt beite som påvirker råvarens gode kvalitet og smak.

Sesongprodukt

– Dette er et sesongprodukt, og er kun å få tak i noen korte sommermåneder. Tine Stølsfløyte og Stølsmelk er nå å finne i utvalgte butikker på Østlandet. - Det er bare å kjenne sin besøkelsestid i butikken, oppfordrer Sundqvist i en pressemelding.

Gjennom nåløyet

– Vi i Tine synes det er stor stas å kunne tilby forbrukeren denne sommerspesialiteten, og videreføre de norske stølstradisjonene. Ekstra moro er det selvsagt at Tine Stølsfløyte har kommet gjennom Spesialitets nåløye, og nå kan smykke seg med dette hedersmerket, sier konserndirektør i Tine, Kathrine Mo.

200 produsenter

Tine får stølsmelk og stølsfløte fra rundt 200 produsenter i Valdrestraktene, som alle får tildelt hvert sitt Spesialitet-diplom.

Spesialitet-garantien er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS