Egil Smith-Meyer Tingvollsost Foto Per Kvalvik1
Egil Smith-Meyer Tingvollsost Foto Per Kvalvik1

Tingvollsost blant verdens beste

Under World Cheese Awards (uoffisielt oste-VM) i Birmingham i Storbritannia i helga hevdet gårdsmeieriet Tingvollsost på Torjulvågen seg med hele fire VM-medaljer. Det var spesielt hvitmuggosten Mild Mester som fikk høy anerkjennelse.

Publisert

Meierbestyrer Egil Smith-Meyer hos Tingvollsos. (Foto: Per Kvalvik)

I konkurranse med 2727 oster fra hele verden, sørget gardsmeieriet på Saghaug gård for å sette Norge på ostekartet.

World Cheese Awards arrangeres i regi av BBCs Good Food Show. 250 osteeksperter fra hele verden bedømmer ostene, og det å hente fire medaljer i denne konkurransen, er en sensasjonell prestasjon i seg selv, heter det i en pressemelding fra Tingvollsost.

Fire ble hedret

Foto: Hanne Stensvold

Aller best gjorde hvitmuggosten Mild Mester det. Blant de mange deltakende ostene, ble nemlig Mild Mester hedret med prisen «Super Gold» i sin kategori, og er dermed én av ostene som kjemper videre om prisen «Verdens beste ost».

Videre fikk osten Kraftkar sølvmedalje, mens ostene Edel Frue og Vistmann begge fikk bronse.

En stor prestasjon, mener meieribestyreren

Foto: Magnar Fjørtoft

Dette er en helt utrolig prestasjon av oss. Her konkurrerer vi mot verdens beste oster, der mange har eksistert i mange generasjoner. Årets medaljer viser at det går an å lage kvalitetsoster også i Norge. Det gror godt blant norske produsenter, mener meierbestyrer i familiebedriften Tingvollsost, Egil Smith-Meyer.

Gårdsmeieriet ble etablert i 2003 på gården, som nå drives av sjuende generasjon. Tingvollsost har også tidligere hevdet seg i World Cheese Awards. I 2011 fikk nemlig Kraftkar gullmedalje – foran mer kjente oster som Roquefort og Stilton.

Prisen for verdens aller beste ost gikk i år til Gryère AOP Premier Cru fra Sveits.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS