Kapil Thavarajha NM maskinoppvask2

Fjerde NM i maskinoppvask under Smak 2014

NM i maskinoppvask arrangeres for fjerde gang under Smak 2014 på Norges Varemesse i Lillestrøm, som arrangeres fra 4. til 7. februar neste år. Her festes oppmerksomheten på hygiene generelt – og maskinoppvask spesielt.

Publisert

Kapil Thavarajha gikk til topps i NM under Smak 2009, en seier som bidro til å profilere Soria Moria som forbilledlig på mathygiene og matsikkerhet i hotell- og kurs/konferansemarkedet.(Foto: Morten Holt)

Arrangementet er nå instituert. Soria Moria Hotell og Konferansesenter gikk til topps i de to første NM som ble arrangert på Smak-messene i 2006 og 2009. Daværende hotelldirektør Hans Christian Bestum var stolt av egen ansatt, som ble den første norgesmester.

Høy status internt

Hotellsjef Lars Heed på Soria Moria: – Våre medarbeidere er oppsatt på å leve opp til den standarden som ble satt og dokumentert i 2006 og 2009.

– Å sette søkelyset på hygiene og renhold er i seg selv veldig viktig. Vi har kjørt kurs innen hygiene og renhold, og vært opptatt av opplæring. I tillegg har vi vært heldige og fått god samhandling med leverandørene. Det er kjempeviktig at vi følger med i timen og gjør det riktig både på kjøkkenet og i oppvasken. Når det gjelder NM i oppvask, har det bidratt til kunnskapsformidling. Det har vært både lærerikt og utviklende, uttalte han. Han ble ikke mindre begeistret da en ny medarbeider fra Soria Moria gikk til topps i 2009.

– De to seirene har gitt oppvasken, med den berømmelige «skrubben», høy status internt. Ikke nok med det; topplasseringene har bidratt til å profilere Soria Moria som forbilledlig på mathygiene og matsikkerhet i hotell- og kurs/konferansemarkedet, fremholdt Bestum.

Profileres med optimal matsikkerhet

Komiteen for NM i maskinoppvask 2014, som arrangeres under Smak-messen på Norges Varemesse neste år.

Stoltheten sitter i fire år etterpå, bekrefter hotellsjef Lars Heed på Soria Moria:

– Å ha to norgesmestere i maskinoppvask på huset, er et konkret bevis – levert av en objektiv kilde – på at vi har god kompetanse på Soria Moria. Selvfølgelig er våre medarbeidere også i dag oppsatt på å leve opp til den standarden som ble satt og dokumentert i 2006 og 2009. Ja, det er et glimrende motivasjonsverktøy for alle knyttet til oppvasken å leve opp til vårt norgesmesternivå, fremholder Lars Heed.

Heed poengterer også at Soria Moria er like stolt av at begge vinnerne fra Soria Moria ga sine pengepremier til Norges Blindeforbund, som uttrykte sin takknemlighet på egen hjemmeside.

All virak i to etapper bidro til å profilere Soria Moria som et hotell og konferansesenter som prioriterer optimal matsikkerhet på topp.

Cupsystem

Norgesmester i NM maskinoppvask 2011 ble Vigdis Simonsen fra Nortura i Sem. (Foto: Ole Petter Opøien, Norges Varemesse)

Hvordan tilrettelegges neste norgesmesterskap?

– NM-arenaen får en sentral plassering i C-hallen på Smak 2014. Konseptet blir i store trekk som tidligere år: Konkurranseoppsettet er basert på et cupsystem over fire dager, med vinner og beste toer i hvert av tre heat, som går videre til A- og B-finalen siste dag, opplyser prosjektansvarlig Arne Dalseng, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN).

Lykkelige medaljevinnere i konkurransen i 2009. (Foto: Morten Holt)

Hvem kan stille?

– Vi ønsker og tar imot deltakere fra hele landet og alle typer storkjøkken: hoteller, restauranter, catering, institusjonskjøkken og kantiner, kafeer, konditorier og kaffebarer, sier Arne Dalseng.

Påmelding til konkurransen gjøres til medlemsbedriftene i BFSN, som arrangerer kurs og står for uttakning til arrangementet Les mer på BFSN.no.

Smak 2014

Smak er den største nasjonale bransjemønstring for horeca, storhusholdning, KBS og dagligvare i Norge. Smak er fagmesse med seminarer, konkurranser, kåringer, opplevelser, inspirasjon. Messen er delt inn i temaområdene Mat & drikke, Dagligvare, Utstyr, Interiør & Design og Øl, vin & brennevin. Smak 2014 arrangeres i samarbeid med NHO Reiseliv, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge og Norges Varemesse.

Les mer på Messe.no/smak

"
Powered by Labrador CMS