Fjerde og femte generasjon hos Storms AS, fra venstre Einar, Annette og Rolf Storm. (Foto: Storms AS)
Fjerde og femte generasjon hos Storms AS, fra venstre Einar, Annette og Rolf Storm. (Foto: Storms AS)

Femte generasjon tar over aromahuset Storms

Anette Storm er ny daglig leder hos Storms AS. Hun er femte generasjon i familiebedriften, men den første kvinnelige lederen. Storm tar over ledelsen mandag 15. oktober.

Publisert

– Jeg vokste opp i et miljø med spennende lukter over alt. Nå gleder jeg meg til å bruke alt jeg har lært om lukt og smak fra arbeidet med vin inn i andre deler av næringsmiddelbransjen. Det er spesielt å få mulighet til å ta over ledelsen av en bedrift som femte generasjon. Det er med stolthet og respekt for min far, onkel (Einar Storm) og tidligere generasjoner, at jeg nå går løs på oppgaven, sier påtroppende daglig leder, Annette Storm, som kom til familiebedriften tidligere i år fra importøren Autentico AS.

Utdannet vinkelner

Annette Storm (40) er utdannet siviløkonom, og arbeidet etter studietiden i Orkla, før hun etter noen år begynte i vinbransjen. Fra 2008 og frem til i år har hun jobbet med import av vin til det norske markedet, sist hos importøren Autentico AS.

Hun var også en kortere periode på Vinmonopolet. Ved siden av jobben, utdannet hun seg til vinkelner ved Kulinarisk Akademi, og gjennomførte det omfattende Wine and Spirit Education Trust (WSET) Diplomastudiet innen vin og sprit.

Faren ledet bedriften i 38 år

Fabrikken til Storms er lokalisert på Vøyenenga. Mellom bolighus, lagerbygg og en lokal syltetøyprodusent holder den familieeide bedriften Storms til. For mange sier kanskje ikke navnet på bedriften så mye, men jobber du med produksjon av mat og drikke, er sannsynligheten ganske stor for at du kjenner virksomheten.

Familiebedriften, som ble grunnlagt i 1897 skal nå tas over av femte generasjon, og for første gang skal en kvinne ta ledelsen. Rolf Storm, som har ledet bedriften i 38 år, gjør nå plass til sin datter Annette Storm.

Produsert ingredienser til norsk næringsmiddelindustri

Storms har i mer enn 120 år produsert og levert ingredienser til norsk næringsmiddelindustri. I løpet av den tiden har de hjulpet små og store bedrifter med produktutvikling og med å tilpasse smaken på produktene til de norske preferansene.

– Selv om vi er et aromahus, driver vi med mye mer enn aroma, uttaler Rolf Storm.

Familieselskapet leverer råvarer og ingredienser til drikkevarer, bakervarer, iskrem og slush, meieriprodukter og ferdigmat, i tillegg til naturlige farger, sukker og alternativ søtning. De siste årene har sortimentet blitt utvidet med en rekke råvarer av frukt og grønnsaker, noe de opplever en økende etterspørsel etter.

Ble gasellebedrift

– I tillegg til en lang historie har vi har en unik kompetanse. Vi jobber med å fornye oss hele tiden samtidig som vi forsøker å ta vare på de solide tradisjonene. Jeg synes slagordet vårt «God smak siden 1897» sier det ganske fint. Vi skal gjøre oss fortjent til å ta litt større plass og være mer synlige fremover, sier Annette Storm.

Ambisjonen er å være best på smak og den foretrukne leverandøren i det norske markedet.

Storms AS ble gasellebedrift i 2017. Det ble en hyggelig anerkjennelse for 120-årsjubilanten. Selskapet omsetning er i sterk utvikling. Storms AS omsatte for 52,5 millioner kroner i 2017, 43,6 millioner kroner i 2016 og 37,6 millioner kroner i 2015.

Du kan lese mer om bedriften på Storms.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS