Siste nyhetsklipp

Her finner du siste nytt fra horecabransjen i Nord-Norge og Svalbard.

Publisert

Geir Abel Ellingsen, daglig leder for Hermetikken Sortland AS, ønsker å bygge et nytt hotell til 200 millioner kroner i havna på Sortland på åtte til ti etasjer. Fire arkitektfirmaer har levert forslag til hvordan de mener storhotellet bør se ut. Her er et av forslagene.

Friskhuset Mo åpnet i april en egen kafeteriadel i området ved resepsjonen. Menyen er utelukkende av det sunne slaget; salater, dagens suppe og spesiallaget brødmat. Friskhuset Mo er den første av Friskhusets ni avdelinger i Nordland som har dette tilbudet.

Svolvær får kulturhus og hotell til 160 millioner kroner. Snart starter byggingen.

NCC Construction AS har inngått partneringavtale med Lofoten Kulturhus Eiendom AS og Thon Hotellbygg AS om bygging av kulturhus og ti etasjers hotell til en samlet verdi av 160 millioner kroner. Nybyggene skal ligge helt ute på hurtigrutekaia i Svolvær, rett ved torget.

Arkitektonisk vil prosjektet ifølge meldingen tilføre Svolvær noe helt nytt, blant annet spennende glassfasader. Prosjekteringen starter umiddelbart, mens de fysiske arbeidene vil være i gang i løpet av kort tid, og vil være gjennomført mot slutten av 2008.

Quality Hotel Arcticus i Harstad blir et Clarion Collection-hotell, og ombygningen vil koste mellom fem og ti millioner kroner. Hotelldirektør Svein Arild Mevolds drøm er å bygge Nord-Norges største badestamp midt på kulturhuskaia.

Nyvågar i Kabelvåg har fått et helt nytt tilbud, et akevittloft. Daglig leder Jan Bogstrand forteller at akevitt er en trend i tiden, og Nyvågars nye tilbud vil sikkert kunne bli en populær attraksjon i Lofoten og Kabelvåg. I tilknytning til akevittloftet er det også en badstue og utendørs badestamper klare for bruk.

Viking Hotell Tromsø og mange andre hoteller i Tromsø har blitt nedringt etter at det ble klart at Tromsø skulle bli Norges søkerby til OL i 2018 Helt fra første sekund begynte telefonene å ringe, opplyses det fra Tromsø-hotellene.

Holmboebryggene i Tromsø blir pusset opp innvendig og utvendig. Det skal bli plass til kontorer, butikker og serveringssteder. Prosjektet skal stå ferdig sommeren 2008.

Macks Ølbryggeri AS snudde et negativt årsresultat på minus 3,5 millioner i 2005 til et positivt årsresultat på 4,8 millioner etter skatt i 2006. Dette innebærer en resultatforbedring på 8,3 millioner kroner.

Driftsresultatet for 2006 var 8,8 millioner mot -2,1 millioner kroner i 2005. Resultat før skatt var 6,7 millioner mot -4,9 millioner året før. Omsetningen inkludert avgifter var 524,2 millioner kroner i 2006, mot 519,4 i 2005.

Bardufoss Hotells kapasitet fordobles, dersom hotelleier Thorbjørn Nymo får som han vil. Han ønsker å rive Amadeus-delen av hotellet og erstatte det med tilbygg på fire etasjer. Nymo tar sikte på å gjøre hotellet til Midt-Troms' største kurs- og konferansehotell, og at den nye delen tidligst vil stå ferdig i 2010. I tillegg til hotellutvidelsen ønsker Nymo å bruke den gamle Coop-eiendommen i Rundhaug sentrum til bygging av rundt 30 små leiligheter som skal brukes som hotellrom og utleieleiligheter.

Powered by Labrador CMS