Figgjo1

Figgjo årets bedrift i Rogaland

Figgjo AS er utnevnt som Årets bedrift 2007 av Næringsforeningen i Stavanger-regionen i samarbeid med Handelsbanken.

Publisert

Hovedformålet med prisen er å stimulere bedriftskulturen og å høyne næringslivets status ovenfor regionens innbygger og myndigheter.

For Figgjo er utmerkelsen en anerkjennelse av Figgjos posisjon i markedet, medarbeidernes arbeidsinnsats og den strategiske satsing på produktutvikling og design.

Juryens begrunnelse

Årets prisvinner kombinerer design og funksjonalitet på stadig nye måter. Gjennom en bevisst markedsstrategi har bedriften, som ble stiftet i 1941, gått fra å være en tradisjonsrik norsk bedrift til å bli en eksportrettet nisjebedrift med imponerende kundelister.

Figgjo er ikke låst til en form, men har en holdning til utvikling av form, den er ikke låst til en type funksjon, men har en holdning til funksjonalitet - heter det. Bedriften leverer det estetiske rammeverk for de gode opplevelser.

Bedriften har ved flere anledninger mottatt priser for godt design. I tillegg til å ha mottatt hedersprisen for godt design fikk de i år, for 10. gang, merket for god design som utdeles av Norsk Designråd. Merket for god design er en æresbevisning som tildeles norske produkter som har utmerket seg med annerledes og sikker design, både funksjonelt og visuelt.

Bedriften eksporterer 55 prosent av sin produksjon til 35 land over hele verden.

Betydningsfulle kontrakter som kan nevnes, er leveranse til Wembley Stadium's VIP catering i London og det verdensberømte Hotell Madinat Jumeirah i Dubai.

Bedriften synliggjøres også over hele verden ved å ha blitt leverandør til Utenriksdepartementets utenriksstasjoner.

Og sist, men ikke minst er Figgjo AS valgt som partner til Bocuse d' Or Europe 2008 som vil bli arrangert i Stavanger. Denne konkurransen er den europeiske opptakten til Verdensmesterskapet i Lyon i 2009.

155 ansatte

Rugland investering kjøpte i 1994 Figgjo AS. Fokus var da alt skiftet fra det private til det profesjonelle markedet. Etter tre tunge år med store underskudd, så strategien ut til å virke, og de siste ti årene har bedriften vist gode økonomiske resultater. I dag har Figgjo AS 155 ansatte som i 2006 leverte en omsetning på 95 millioner kroner, og et driftsresultat på i overkant av 10 millioner kroner.

Juryen

I år deler Næringsforeningen i samarbeid med Handelsbanken ut prisen Årets bedrift i Stavanger-regionen for 20. gang.

Årets jury har vært ledet av Næringsforeningens styreleder David Ottesen med følgende "meddommere": nestleder i Næringsforeningens styre John Lunde, banksjef Hans Eide, Handelsbanken, næringssjef Svein Arild Holmen, Stavanger kommune, prisvinnerne fra 2005 Albert Idsø AS ved daglig leder Albert Idsø jr. og 2006 Acta ASA ved markedssjef Yngvar Skoland samt Næringsforeningens adm.dir. Jostein Soland.

Powered by Labrador CMS