Irish coffee nett1

Irish Coffee i over 60 år

Den tradisjonsrike irske drikken Irish Coffee har levd et aktivt liv i 64 år. Til tross for stadige oppdateringer i drinkmenyene, er drikken fortsatt i det gode selskap.  

Publisert

Joe Sheridan, kokk av yrke, og med base i Shannon, startet prosessen. I 1943 blandet han kaffe, krem og irsk whisky for første gang.

Siden var drikken gjenstand for en del eksperimenter før den fremstod slik vi kjenner den i dag.

Varm velkomst

Amerikanske reisende ble ofte møtt av et brutalt vær da de ankom flyplassen i Shannon. Joe mente at de burde få en varmere velkomst.

Da flyplassen offisielt åpnet i 1947, ble Irish coffee den offisielle velkomstdrinken. Shannon International Airport ble etter hvert knutepunktet mellom Irland og Nord Amerika. Filmstjerner, skuespillere og presidenter var innom og smakte Joes drikk. Fred Astaire og Bing Crosby var svært begeistret.

Over 50 år i USA

På begynnelsen av 1950-tallet, tok journalisten Stan Delaplane i San Fransisco Chronicle en Irish Coffee på Shannon. Han ble så begeistret at han tok oppskriften med seg over Atlanteren og markedet for irsk whiskey tok av. Buena Vista inviterte Joe Sheridan for å jobbe med og promotere den irske vidunderdrikken.

I dag er Irish Coffee velkjent verden over.

Slik lager du Irish Coffee

* Tilsett ønsket mengde brunt sukker i et Irish Coffee glass

* Hell i 4 cl whisky

* Fyll opp med sterk svart kaffe

* Topp med pisket krem

Ikke rør i drikken etter at kremen er tilsatt. Smaken skal oppleves ved å drikke kaffe og whisky "gjennom" kremen.

Powered by Labrador CMS