Johnsen Reistad Forselius nett

Inge Johnsen Årets Bondelagskokk 2009

Inge Johnsen blir Norges Bondelags nye bondelagskokk neste år. Han overtar etter Mikael Forselius, som har rollen i dag. For sjette år på rad delte Norges Bondelag ut et kokkestipend på 50 000 kroner og tittelen Årets Bondelagskokk.  

Publisert

I år var det 17 kokker som sendte inn stipendsøknad i første runde, og i dag gikk trønderen Inge Johnsen av med seieren og tittelen for 2009.

Driver Lian Restaurant

Inge Johnsen ble i dag Norges Bondelagskokk 2009 og fikk samtidig tildelt Norges Bondelags kokkestipend.

Han driver firmaet Sans og Samling i Trondheim, og herunder står han blant annet bak den 75 år gamle restauranten Lian Restaurant i Byåsen og restauranten på Ringve nasjonale musikkhistoriske museum

Synliggjøre råvarene

Utnevnelsen til Årets Bondelagskokk og utdelingen av stipendet fant sted i forbindelse med NM i kokkekunst under Kulinariske Stavanger 2008.

Formålet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene som norske bønder produserer, skape bedre kontakt mellom kokk og bonde og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer.

Opptatt av lokale råvarer

I juryens begrunnelse i år står det:

"Inge Johnsen har gjennom flere år aktivt benyttet norske råvarer og lokale matspesialiteter i sin daglige drift. Johnsen er genuint opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner gjennom samarbeid med bonden og har et sterkt engasjement for å formidle norsk matkultur og tradisjon videre til både fagmiljø og forbruker."

En rekke profilerte kokker har fått dette stipendet tidligere, nå sist Mikael Forselius, direktør for Røros Turisthotell AS. Han overlater tittelen Årets Bondelagskokk til Inge Johnsen i 2009.

Powered by Labrador CMS