Lilleputthammer

Lilleputthammer feirer 25-årsjubileum i helga

Lilleputthammer fyller 25 år søndag 29.juni som Norges eldste opplevelsespark. Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 25 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby.

Publisert

Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet.

Vekket oppsikt

Initiativet vekket oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested forbarnefamilier om sommeren.

Lilleputthammer er i dag en av de mest besøkte attraksjonene i Lillehammer-regionen. Rammen er Storgata i miniatyr og et yrende byliv. Lilleputthammer er en opplevelsespark for barn og voksne. Her kan barna føle seg som voksne i "den lille byen". Alle aktiviteter er spesielt tilpasset barn i alderen null til cirka åtte år.

Markerer jubileet

Her finnes 44 forretninger, to hotell, tre kafeer, to bakeri, politi og kino. Årets nyheter erbarnas bokby, nostalgikarusell, nytt pariserhjul og åpning av parkkafeen.

Lilleputthammermarkerer jubileet søndag 29.juni med musikk og underholdning, men har også et rikholdig sommerprogram for hele familien.

I dag eies Lilleputthammer av Aaslettvegen 3 Eiendom AS, et datterselskap i Welle Gruppenkonsernet. Driftsselskapet er Lilleputthammer Lekeland AS.

NTB

Powered by Labrador CMS