Spesialitet logo

Spesialitet-godkjenning til Nordlysmat

Alta-bedriften Nordlysmat har fått Spesialitet-godkjenning fra KSL Matmerk for 12 av sine produkter. Nordlysmat er dermed den andre finnmarksbedriften som oppnår Spesialitet-status. - Vi opplever nå at vi er med i en eksklusiv gruppe av det aller beste Norge har å by på, sier Toril Bakken i Nordlysmat.

Publisert

Nordlysmat foredler og selger produkter basert på urter og bær som har sin naturlige plass i Finnmarks særegne natur, flora og klima. Bedriften ble etablertfor åtte år siden, og har som mål å videreføre de lokale mattradisjonene som er knyttet til høsting og sanking av mat i naturen.

Dette er tradisjoner som nå er videre utviklet og satt sammen på spennende og nye måter som gir unike smakskombinasjoner.

Bærekraftig og økologisk

De 12 produktene som KSL matmerk nå har godkjent for bruk av Spesialitet-merket spenner fra Økologisk Alta Chutney (kryddersyltetøy) laget av rabarbra og krøkebær (krekling), til drikker, eddiker og geleer i ulike varianter basert på naturlige urter og vekster fra området.

En bærekraftig og økologisk tankegang ligger til grunn for produksjonen. Alle de 12 Spesialitet-produktene har også økologigodkjenning.

Dokumenterer kvalitet

- Dette har vært et viktig mål for oss. Vi er svært opptatt av å ha god kvalitet på det vi lager. Spesialitet-merket er med på å dokumentere kvalitet i alle ledd i bedriften. I tillegg har vi en helt unik historie bak produktene og bedriften, og gjennom Spesialitet-merkingen får vi synliggjort dette på en god måte, sier gründer Toril Bakken i Nordlysmat.

Så langt selges produktene fra Nordlysmat for det meste i Nord-Norge. Målet er imidlertid å utvide markedet. - Vi satser på at Spesialitet-merket også skal bidra til å løfte oss et steg videre rent markedsmessig. Vi håper at flere nå skal legge merke til produktene våre. Målet er å selge over hele landet, sier Bakken.

Utvikler lokal matproduksjon

Bak Spesialitet-merkeordningen står stiftelsen KSL Matmerk. Ordningen har som mål å løfte fram spesielle norske matprodukter og nyvinninger både fra sjø og land, og skal på den måten bidra til å utvikle lokal og regional matproduksjon, og dermed også økt matmangfold.- Nordlysmat har solid rot i tradisjoner knyttet det finnmarksnaturen har å by på. Det gjør både bedriften og produktene den produserer spesielle, sier Spesialitet-ansvarlig Arne Sverre Modahl i KSL Matmerk.

Medregnet produktene fra Nordlysmat er i dag i alt 168 norske matprodukter fra 37 produsenter godkjent for bruk av Spesialitet-merket. Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS