SDG OL-gull3

Vant OL-gull i Erfurt med det beste bordet

Norges største designbyrå, Scandinavian Design Group (SDG), stakk av med gull i kategorien kaldmat da det norske kokkelandslaget ble olympiske mestere i Erfurt i Tyskland 20. oktober.  

Publisert

Sammen med kokkene har SDG jobbet i mange måneder for å utvikle og perfeksjonere vinnerbordet.

Et stykke vakker norsk natur

Grunnideen bak dekorasjonen var å vise frem et lite stykke vakker, norsk natur som dekorativt bakteppe for maten. Dette er ikke første gangen SDG begir seg ut på atypiske oppdrag liksom dette.

De hjalp også Kokkelandslaget vinne VM for to år siden, og beviser med dette en fleksibilitet og særegen evne til å sette god design ut i livet i mange ulike former, heter det i en pressemelding

Godt Norsk

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene ved utformingen av borddekorasjonen; en øy med frisk putemose, sopp, tre og bær, fotografi av en vakker høsthimmel, lydopptak fra norsk natur og utmerket lysdesign.

Til sammen ga dette installasjonen den rette friske høstfølelsen som rammet inn Kokkelandslagets mat på en måte som åpenbart falt dommerne i smak.

Design i verdensklasse

Omfattende materialresearch, nøye planlegging og grundig testing ligger bak det visuelle uttrykket som bidro til å lande seieren.

- SDG har gjort en kjempejobb, forteller en fornøyd Sven Erik Renaa, leder for Det Norske Kokkelandslaget.

- Vi går inn i disse konkurransene med ett mål; å vinne, og da er det klart at vi vil ha Norges beste designere med på laget, sier Renaa.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS