Lag Yrkes-VM Canada 2009 nett
Lag Yrkes-VM Canada 2009 nett

Norges beste yrkesutøvere til Calgary

Lørdag 29. august reiser Yrkeslandslaget til Yrkes-VM i Calgary, med servitør Petter Sand Dørstad  og kokk Karla Siverts i spissen, for å konkurrere om edelt metall. Landslagstroppen består av unge utøvere under 23 år, som er tatt ut gjennom nasjonale konkurranser. Yrkeslandslaget består i år av 19 deltakere fra 16 fag.

Publisert

Yrkeslandslaget som deltar i Yrkes-VM i Calgary denne uka. (Foto: Knut Randem)

De fleste av deltakerne på Yrkeslandslaget er norgesmestere i sine fag i løpet av det siste året eller tatt ut som beste deltaker under alderskravet.

Les også: Kokk Karla Siverts og servitør Peter Sand Dørstad klar for Yrkes-VM etter kvalifisering under Smak09

Les også: Servitør Peter Sand Dørstad forbereder seg mot Yrkes-VM

40. gang

WorldSkills Competition (Yrkes-VM) arrangeres hvert annet år - i år for 40. gang. Norge har deltatt siden 1991.

I Calgary møtes deltakere fra 51 land for å konkurrere i 45 ulike fag. Dette er en prestisjefylt konkurranse og i flere land legges det store ressurser i å forberede kandidatene. Norges landslag har et begrenset budsjett, men det har ikke hindret gode prestasjoner.

"

Karla Siverts er klar for Yrkes-VM i neste uke. (Foto: Knut Randem)

Ved siden av å være en konkurranse i faglig dyktighet, gir konkurransen en mulighet for norsk næringsliv til å vurdere sine kvalifikasjoner og norsk fagopplæring opp mot andre land.

900 deltakere totalt

Yrkes-VM er en av årets største begivenheter i Calgary og er det største uavhengige arrangementet som noensinne er avviklet i Stampede Park.

De mer enn 900 deltakerne vil bli omfattet med stor interesse. Det er ventet over 150.000 interesserte publikummere de fire konkurransedagene 2. til 5. september. Mer enn 300 mediefolk vil følge arrangementet som starter med åpningsseremoni 1. september og avsluttes med premieutdeling om kvelden 6. september (canadisk tid).

- Bedre enn sist

- Målet er å bli blant de beste og å skape økt interesse for yrkesfagene, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway. Mens det er

Peter Sand Dørstad er klar for Yrkes-VM i servitørklassen. (Foto: Knut Randem)

de ulike bransjene som har ansvaret for å forberede deltakerne, er det hun som har det praktiske ansvaret for å gjennomføre deltakelsen. For to år siden tok Norge ett gull, en bronse og fem medaljer for høy kvalitet.

- Det er alltid et mål å gjøre det bedre enn forrige gang, sier hun.

Mange fag

Yrkeslandslaget har i år deltakere fra fagene telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, kokk, servitør, billakkering, anleggsgartner (tomansslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag).

Du kan lese mer om Yrkes-VM og følge utviklingen i Canada på World Skills norske hjemmeside

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS