Lukasz Brekke foto Kjetil V Bruarøy
Lukasz Brekke foto Kjetil V Bruarøy

Yngste deltakeren i NM i kokkekunst

Lukasz Brekke fra Os utenfor Bergen blir yngste deltakeren i årets NM i kokekunst. Deretter venter oppdrag på en av verdens beste restauranter, Noma i København.

Publisert

Lukasz Brekke er yngste deltakeren i NM i kokkekunst denne uka. (Foto: Kjetil V. Bruarøy)

NM i kokekunst blir arrangert i Ålesund denne uka, nærmere bestemt onsdag 26. og torsdag 27. august.

Debutant

Brekke er yngste deltaker, og også den eneste av deltakerne som ikke har vært med i NM tidligere.

- De seks beste får plassering. Målet er å få plassering, helst en god en, sier Lukasz Brekke (24) til Midtsiden.no.

Verdens tredje beste

Selv om Lukasz har full fokus på NM om dagen, og kun har tatt seg tid til å ha fri fire dager denne sommeren, er det også noen tanker som innimellom svirrer rundt i hodet til unggutten.

- Jeg har fått praksisplass på Noma, stjernerestauranten i København som har blitt kåret til verdens tredje beste. Den har to Michelin-stjerner. Den tredje får de sikkert ikke, blant annet fordi de ikke har duk på bordene, sier han.

Inspirert av mormor

Brekke begynte å jobbe i oppvasken på Bjørnefjorden Gjestetun da han var 14 år. Etter ungdomsskolen jobbet han som ekstrahjelp, og assisterte kokkene med blant annet å hakke gulrøtter.

- Jeg fikk lyst til å bli kokk, noe også mormor har gitt meg inspirasjon til. Hun er fra Polen, og der har vi mye slekt, mange store familier. Å se hvordan hun disker opp med spennende retter til store familier, har vært fascinerende, sier Brekke til Midtsiden.no.

Les hele saken på Midtsiden.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS