Geir Skeie Solvolds Sandefjord1

Anerkjent kokebokpris til Geir Skeie

Geir Skeies kokebok Fra barndom til Bocuse d’Or har fått prisen Best First Cookbook in Norway i den anerkjente Gourmant World Cookbook Award 2009. Det betyr at Bocuse d’Or-vinneren reiser til Paris i februar, der han skal konkurrere om å få prisen som Best First Cookbok in the World.

Publisert

Geir Skeies kokebok Fra barndom til Bocuse d’Or har fått prisen Best First Cookbook in Norway i den anerkjente Gourmant World Cookbook Award 2009. (Foto: Morten Holt)

– Dette er en mest prestisjetunge kokebokkonkurransen i verden, og det er en stor ære å få denne prisen. Nå i desember kårer Gourmant World Cookbook Award 2009 for hvert land i forskjellige kategorier. Vi vant for beste debutantbok i Norge, og går derfor videre til finalen i under Paris Cookbook Fair 11. februar 2010, opplyser Geir Skeie.

Geir Skeies bok Fra barndom til Bocuse d Or. (Foto: Morten Holt)

Les mer om Paris Cookbook Fair her

Noe å formidle

– Dette inspirerer til nye bokprosjekter?

– Så absolutt, men det viktigste kriteriet for å lage en god kokebok er å ha noe å formidle, en historie eller et budskap. Jeg har inntrykk av at det er en del kokebøker som bare kommer ut fordi noen vil lage en kokebok, svarer Skeie, og legger til.

– I og med at denne boken nå har fått denne prisen, betyr det i alle fall at min første bok hadde et spennende og annerledes budskap; noe som er blitt likt. Det er veldig gøy.

- Ekstra moro er det at jeg har gjort dette på eget forlag sammen med Metro Branding. Det har vært et spennende prosess mot det endelig resultatet.

Les mer om kokeboka her

Bocuse d’Or

Geir Skeie vant Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008 og Bocuse d’Or i Lyon i 2009.

"

Geir Skeie jubler etter Bocuse d`Or-triumfen i Stavanger i 2008. (Foto: Morten Holt)

Les mer om Geir Skeies triumf i Stavanger her

Les mer om Geir Skeies store seier i Lyon her

I denne perioden var han ansatt hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord, der han sluttet 1. oktober i år.

– Hva som skjer fremover vil tiden vise, sier 29-åringen, opprinnelig fra Fitjar på Stord.

"
Powered by Labrador CMS