
Søkelys på nordnorske råvarer
Arktisk Meny er et nettverk bestående av over 45 medlemsbedrifter i de tre nordnorske fylkene og Svalbard. Samtlige bedrifter har søkelys på lokale råvarer, og et sted der du får servert tradisjonell norsknorsk mat eller nordnorske råvarer servert på en ny måte.
Atle Tilrem på Hildurs Urterarium ved Brønnøysund, som er en av medlemsbedriftene i Arktisk Meny, lever og ånder for nordnorsk mat. (Foto: Morten Holt)

Nettverket skal også bidra til å få frem unge kokker fra vår nordligste landsdel, og nylig ble Arktisk Kokk 2009 kåret under Arena Nord i Tromsø.
Anne-Berit Mydland Simonsen. (Foto: Marius Fiskum)

Anne-Berit Mydland Simonsen (23), som jobber på Spitsbergen Travels hoteller, med Funken (Funktionærmessen Restaurant) som hovedbase, vant.
Premien er en matfaglig reise til en verdi av 15 000 kroner.
I fjor var det Morten Andersen fra Henningsvær Bryggehotell som stakk av med den prestisjetunge tittelen.
Les mer om årets Arktisk Kokk 2009 her
Les mer om Arktisk kokk 2008 her
Deltakerbedrifter i Arktisk Meny
Arktisk Meny eies av NHO Reiseliv Nord-Norge og har kontorsted i Troms. Daglig leder er Annbjørg Reiersen.
Her er deltakerbedriftene i Arktisk Meny:
Brasseri Nansen, Radisson Blu Polar Hotel, Longyearbyen
Funktionærmessen Restaurant, Longyearbyen
Oscar Mat & Vinhus, Rica Hotel Vadsø
"
Havøysund Hotell. (Foto: Morten Holt)
Skansen Mat- og Vinstue, Hammerfest
"
Hamn i Senja.
Ekspedisjonen Restaurant & Kaffebar, Myre
Saabyes Bibliotek, Sortland Hotell
"
Hamarøy Hotell. (Foto: Morten Holt)
"
Handelsstedet Forvik ligger på ferjeleiet i Forvik (Forvik-Tjøtta). (Foto: Morten Holt)
Handelsstedet Forvik, Vevelstad
"
Hildurs Urterarium. (Foto: Morten Holt)
Hildurs Urterarium, Brønnøysund
Du finner mer informasjon på hjemmesiden til Arktisk Meny
"