Folketeateret Hilde Lystad nett

Clarion Collection på Folketeateret

Torsdag 19. mars åpner Folketeateret dørene med premiere på musicalen Mamma Mia. Hotellet, tilknyttet det nyoppussede Folketeatret, Clarion Collection Hotel Folketeateret, åpner høsten 2009. Hotellet får 158 rom. Bygningen huser også sju barområder og to champagnebarer. Folk Restaurant ligger på andre siden av Operapassasjen, og kan servere inntil 280 personer, mens Folk Bar blir hovedbaren på stedet.

Publisert

- Folketeateret skal bli Norges svar på Broadway i New York og West End i London. Det blir plass til 1400 mennesker i salen, uttaler investor Christian Ringnes.

Halv milliard

Ringnes kjøpte den ærverdige Folketeaterbygningen på Youngstorget i 2006, for å forvandle den kjente bygningen til et utelivssentrum med underholdningsteater.

Nær en halv milliard kroner er brukt på oppussingen av Folketeatret.

Hotellet

Hotellet Clarion Collection Hotel Folketeateret, som åpnes først til høsten, inngår i Choice Hotels Scandinavia AS, som også drifter restaurantene og barene på stedet.

Clarion Collection er et nytt varemerke for mindre forretningshoteller med fokus på personlig service slik at gjestene skal føle seg hjemme. Hotellene kjennetegnes ved høy bygningsmessig standard og et individuelt og personlig særpreg basert på hotellets unike historie.

Alle Clarion Collection-hotell har sentral beliggenhet. Hotellenes kjerneverdier er vennskap, individualitet og en skandinavisk livsstil.

Restauranten

Folk Restaurant har som mål å servere mat og drikke av høyeste kvalitet,

kombinert med en unik service. Kjøkkenet ledes av Jacob Thomassen Kapasiteten i restauranten er 280 gjester.Over restauranten finner du en lounge innredet med lave komfortable stoler, ottomaner og en chaiselong. Loungen kan huse 35 gjester.Videre i lokalene finner den ovale art deco-inspirerte Folk Bar, hovedbaren i Folketeateret.

Barene

Krogh Bar ligger i etasjen over Folk Bar og har en varm og koselig atmosfære. Vis-à-vis baren ligger Kroghsalen, som er dekorert med originale veggmalerier av Per Krogh. Salen kan reserveres etter avtale for opptil 120 gjester, med servering av utsøkt fingermat og champagne eller vin.

På hver sin side av balkongene i Folketeateret ligger det to koselige mindre barer. Her vil det bli servert vin, øl, mineralvann og delikate crostinis i forbindelse med forestillinger.

I etasjene mellom Folk Bar og Krogh Bar ligger det også to mindre champagnebarer. Champagne i alle priskategorier på glass eller flaske.

Hilde Lystad leder Folketeatret

Den nye sjefen for Folketeateret, og den som skal utvikle konseptet fremover, er Hilde Lystad.

Hun kommer fra Choice Hotels Scandinavia, som tidligere administrerende direktør for Hotel Gabelshus i Oslo.

Et sted som skal begeistre

- Hotellet vil være av høy bygningsmessig standard og ha et individuelt og personlig særpreg basert på byggets unike historie og ART-deco stil.

- Også dagens passasje vil fremstå i ny drakt og bli en spennende oase i byen. Folkepassasjen vil være en fantastisk ramme rundt ulike arrangementer. Blant annet kan vi servere

mat og drikke til 1400 mennesker. Dette stedet vil garantert begeistre mange, og hva er bedre enn å kunne være med å skape et slikt sted i Oslo by, uttaler Hilde Lystad.

Du finner mer informasjon om konseptet på www.folketeateret.com

Du kan også lese mer hotell-, bar- og restaurantkonseptet på Folketeatret i Horeca nummer 3 2009.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS