Galeasen Hotell Kristin Nordsætra og Iren Vågsdal

Damene har styrt skuta på rett kjøl

Med styring fra to tidligere kvinnelige ansatte og en stab bestående av kvinner, har Galeasen Hotell i Brønnøysund blitt snudd fra en underskuddsbedrift til et hotell som gir penger i kassa.

Publisert

Kristin Nordsætra og Iren Vågsdal driver Galeasen Hotell i Brønnøysund. (Foto: Morten Holt)

Det er 17 ansatte i deltids- og heltidsstillinger på hotellet helt nede på kaia i Brønnøysund. Helt frem til denne sommeren har det vært utelukkende kvinner i arbeidsstokken på hotellet. Nå er det ansatt en 20-årig mannlig nattevakt.

Tidligere ansatt på hotellet

- Det er nok mer eller mindre enn tilfeldighet at det bare har vært damer ansatt hos oss, og det er veldig hyggelig at vi nå også har en hane i hønseflokken, sier de to som driver hotellet, Iren Vågsdal og Kristin Nordsætra, smilende.

Seks av damene på Galeasen Hotell i Brønnøysund. Fra venstre Silje Aanes, Silja Kibsgaard, Jill Christin Kildal, Iren Vågsdal, Silje Kildal og daglig leder Kristin Nordsætra. (Foto: Morten Holt)

Før de overtok driften av hotellet sent i 2005, var de ordinært ansatte på hotellet. Vågsdal med fartstid på Galeasen helt siden 1986, Nordsætra siden 1993.

Helt fantastisk sommer

- 2008 var et veldig bra år for oss, og mye tyder på at 2009 blir enda bedre - på tross av finanskrisen, forteller Nordsætra.

Med en sommer helt utenom det vanlige, har turistene trukket mot Helgeland i ferietiden.

- Når det er godt vær, blir gjestene ofte flere dager, legger hun til.

Galeasen Hotell i Brønnøysund. (Foto: Morten Holt)

Turistmagneter som Torghatten (12 kilometer unna) og verdensarvområdet Vega sørger for at mange av turistene tar turen innom byen.

Les også: Torghatten - ett av landets 10 mest romantiske steder

At Himmelblå-øya Ylvingen ligger rett ute i havgapet har heller ikke satt noen demper på turiststrømmen.

Les også: Thon Hotels med enda et hotell i Brønnøysund

Passerer seks millioner i år

I fjor omsatte hotellet for 5,7 millioner kroner, med et resultat på nærmere sju prosent.

- Vi har bare økt omsetningen etter at vi overtok. I 2006 omsatte vi for 4,5 millioner, i 2007 for 5,1 millioner og i fjor for 5,7 millioner kroner. I år tyder alt på at 6-millionersgrensen passeres for første gang i hotellets historie, forteller Nordsætra.

Nærmere 40 prosent av den totale omsetningen innhentes i juni, juli og august. Resten av året er det yrkestrafikken som drar omsetningen.

Du kan lese hele saken om Galeasen Hotell i Horeca nummer 5 2009

Bli abonnent på Horeca her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS