Galeasen Hotell Kristin Nordsætra og Iren Vågsdal
Galeasen Hotell Kristin Nordsætra og Iren Vågsdal

Damene har styrt skuta på rett kjøl

Med styring fra to tidligere kvinnelige ansatte og en stab bestående av kvinner, har Galeasen Hotell i Brønnøysund blitt snudd fra en underskuddsbedrift til et hotell som gir penger i kassa.

Publisert

Kristin Nordsætra og Iren Vågsdal driver Galeasen Hotell i Brønnøysund. (Foto: Morten Holt)

Det er 17 ansatte i deltids- og heltidsstillinger på hotellet helt nede på kaia i Brønnøysund. Helt frem til denne sommeren har det vært utelukkende kvinner i arbeidsstokken på hotellet. Nå er det ansatt en 20-årig mannlig nattevakt.

Tidligere ansatt på hotellet

- Det er nok mer eller mindre enn tilfeldighet at det bare har vært damer ansatt hos oss, og det er veldig hyggelig at vi nå også har en hane i hønseflokken, sier de to som driver hotellet, Iren Vågsdal og Kristin Nordsætra, smilende.

Seks av damene på Galeasen Hotell i Brønnøysund. Fra venstre Silje Aanes, Silja Kibsgaard, Jill Christin Kildal, Iren Vågsdal, Silje Kildal og daglig leder Kristin Nordsætra. (Foto: Morten Holt)

Før de overtok driften av hotellet sent i 2005, var de ordinært ansatte på hotellet. Vågsdal med fartstid på Galeasen helt siden 1986, Nordsætra siden 1993.

Helt fantastisk sommer

- 2008 var et veldig bra år for oss, og mye tyder på at 2009 blir enda bedre - på tross av finanskrisen, forteller Nordsætra.

Med en sommer helt utenom det vanlige, har turistene trukket mot Helgeland i ferietiden.

- Når det er godt vær, blir gjestene ofte flere dager, legger hun til.

Galeasen Hotell i Brønnøysund. (Foto: Morten Holt)

Turistmagneter som Torghatten (12 kilometer unna) og verdensarvområdet Vega sørger for at mange av turistene tar turen innom byen.

Les også: Torghatten - ett av landets 10 mest romantiske steder

At Himmelblå-øya Ylvingen ligger rett ute i havgapet har heller ikke satt noen demper på turiststrømmen.

Les også: Thon Hotels med enda et hotell i Brønnøysund

Passerer seks millioner i år

I fjor omsatte hotellet for 5,7 millioner kroner, med et resultat på nærmere sju prosent.

- Vi har bare økt omsetningen etter at vi overtok. I 2006 omsatte vi for 4,5 millioner, i 2007 for 5,1 millioner og i fjor for 5,7 millioner kroner. I år tyder alt på at 6-millionersgrensen passeres for første gang i hotellets historie, forteller Nordsætra.

Nærmere 40 prosent av den totale omsetningen innhentes i juni, juli og august. Resten av året er det yrkestrafikken som drar omsetningen.

Du kan lese hele saken om Galeasen Hotell i Horeca nummer 5 2009

Bli abonnent på Horeca her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS