Finn Husjord Solera og Janne Brekke Engelstad.jpg
Finn Husjord Solera og Janne Brekke Engelstad.jpg

De Luze til Engelstad

Cognachuset De Luze har inngått et nordisk distribusjonssamarbeid med Solera-gruppen. Det medfører at Engelstad blir importør for De Luze i Norge. Avtalen trer i kraft fra 1. juli 2009.

Publisert

Janne Brekke i Einar A. Engelstad AS og Finn Husjord i Solera Wine & Spirits Group

- Vi er veldig glade for at De Luze har valgt oss som samarbeidspartner i Norge. Dette er med på å komplettere vår portefølje og befester vår posisjon som en ledende merkevareleverandør i det norske vin og brennevinsmarkedet, sier Janne Brekke, Commercial Director for Engelstad.

Tredje mestselgende i Norge

- De Luze er det tredje mestselgende cognacmerket i Norge med 30 000 kasser solgt i 2008. Merket vil naturlig nok bli et viktig fokus i Engelstads portefølje, i tråd med selskapets mål om å bygge en sterk brennevinsportefølje.

- Vår tidligere distributør har gjort en svært god, effektiv og profesjonell jobb med De Luze gjennom det siste tiåret, men siden de har fått nye merker i porteføljen har vi blitt enige om å gå hver vår vei. Vi ser frem til videre suksess med Engelstad, sier De Luze internasjonale direktør Bob Eastham.

Fakta De Luze

Merket De Luze har eksistert i 190 år og har etter hvert opparbeidet seg en svært trofast kundemasse.

I 2006 ble De Luze frikjøpt fra Rémy Cointreau og har merket fått en ny profil med økt fokus på kvalitet.

De nye eierne har 400 års erfaring, og kontrollerer produksjonen fra start til slutt. Selskapet eier 410 hektar vinmark i det beste området i Cognac, Grande Champagne. Selskapet har eget destilleri med 41 potstills, og eier egen tappelinje. De Luze har som mål å bli referansecognacen for gourmetforbrukeren gjennom fokus på kvalitet.

Fakta Engelstad

Einar A. Engelstad AS ble etablert i 1923 av Einar A. Engelstad og er et av de eldste importselskapene på vin og brennevin.

I dag er Engelstad 100 prosent eid av Solera-gruppen, som er den største leverandøren til det norske Vinmonopolet på vin og nest størst på vin og brennevin kombinert. Per første kvartal 2009 er Soleras markedsandel på Vinmonopolet på 13 prosent.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS