Pellestova1 nett
Pellestova1 nett

Nye Pellestova med nytt varmesystem

Pellestova i Øyerfjellet ved Lillehammer er ombygd til et topp moderne hotell med 40 rom og 50 store leiligheter. Stedet, som har lange tradisjoner som senter for langrenns- og turaktiviteter, ble gjenåpnet i oktober – med et helt nytt og banebrytende varmesystem, som sikrer jevn varme i værharde omgivelser.

Publisert

Nye Pellestova åpnet i oktober.(Foto: Svenke Folkestad)

Pellestova, som ligger 1000 meter over havet, er det første hotellet som har tatt i bruk det nye varmesystemet Best Board.

– Det nye systemet gir jevn behagelig varme i hele rommet, ikke som i de rommene hvor vi bare har vanlige ovner, med sterk varme rundt ovnen

Ingar Tangen Odland trives i varmen på Pellestova. Til venstre sees varmelistene.(Foto: Svenke Folkestad)

som avtar jo lenger ut fra ovnen du kommer, sier Ingar Tangen Odland hos nye Pellestova i Øyerfjellet om effekten av de nye varmelistene fra Ener-Produkt AS.

Åpnet i oktober

Det nye bygget ble åpnet så sent som i oktober i år, så tiden er fortsatt for snau til å kunne si noe om økonomien i dette.

– Men listene er ikke visuelt skjemmende på noe vis, og både varme og inneklimaet har blitt veldig bra, sier Tangen Odland. Inneklimadelen er selvfølgelig knyttet til støv, eller snarere reduksjon av dette der listene leverer varmen og ventilasjonen er basert på Enervent TS. Som gir balansert ventilasjon med 85 prosent varmegjenvinning.

Les mer om nye Pellestova på hotellets hjemmeside

Doble varmelister

Tangen Odland forteller også at listene i restaurantavdelingen er i to høyder, siden det er et stort lokale med stor takhøyde samt store vindusflater. Et ekstra effektivt varmesystem kreves med denne kombinasjonen på høyfjellet (Pellestova ligger cirka 1000 meter over havet). Det var viktig med Best Board for å sikre jevn varme i hele lokale.

"

Vertskapet på nye Pellestova, Anita Jordbruen og Ingar Tangen Odland. (Foto: Svenke Folkestad)

– Varmelisten gir effektiv varme og stanser kulderas fra vindu opptil tre meters høyde, i følge Helge Folkestad hos leverandøren Ener-Produkt AS.

Han mener dette er dagens og fremtidens system for en energieffektiv og komfortabel oppvarming i de aller fleste typer bygg.

Bedre økonomi og inneklima

Hvorfor bryte opp gulvet for å legge vannbåren gulvvarme når du kan få vesentlig mer effektiv varme fra gulvlister?

Selskapet Ener-Produkt AS i Bø i Telemark satser nå fullt på produkter basert på naturens eget varmesystem (naturlig strålevarme).

Helge Folkestad i Ener-Produkt AS. (Foto: Svenke Folkestad)

– Best Board vannbåren eller elektrisk varmelist gjør det mulig å varme rommet og gulvets overflate uten å gjøre noe med eksisterende gulv. Dette forenkler arbeidet og dermed også kostnader ved nybygg. Energiforbruket vil reduseres med 20 til 40 prosent sammenliknet med vannbåren varme i radiator eller elektriske panelovner., forteller daglig leder og gründer for Ener-Produkt, Helge Folkestad.

Erstatter eksisterende listverk

Best Board varmelist er en gulvlist som erstatter eksisterende listverk, men som samtidig gir varmekomfort.

Listene er energieffektive fordi 90 prosent av varmen avgis som strålevarme på og langs gulvet.

Varmende belistning på Pellestova. (Foto: Svenke Folkestad)

Varmestrålene varmer alt hva de treffer dvs. møbler, gulv, motstående vegg og personer i rommet. 10 prosent av varmen avgis som luftvarme (konveksjon) over lista.

Luftstrømmen virker som en varmluftgardin som hindrer kulden fra å komme ned til gulvet. Luftgardinen er i denne sammenheng så effektiv at den tilsvarer tre centimeter ekstra isolasjon i yttervegg, heter det i en melding.

Mer informasjon om produktet her: www.ener.no

"
Powered by Labrador CMS