Satser 25 millioner på nytt bryggeri

Det nye bryggeriet under etablering på Klosterøya i Skien, får navnet Union Bryggeri AS. Det er klart etter at eierne i en lengre periode har vurdert ulike navn og retninger. De første produktene fra det nye bryggeriet vil være tilgjengelig 1. september 2009.

Publisert

- Våre undersøkelser viser at Union er et navn som skaper engasjement hos folk i regionen. Union er et navn med god klang, og godt tilpasset et bryggeri som er etablert i de forlatte industrilokalene til Norske Skog Union, sier Roy Andreassen, daglig leder for Union Bryggeri.

Lokal stolthet

Lokalt er Union et navn som forbindes med industritradisjoner, og et navn som folk har meninger om. Nå skal det bygges nye verdier tuftet på bryggerivirksomhet inn i Union-navnet for å bygge en lokal stolthet rundt bryggeriet.Før påske ble publikum invitert til å bidra med navneforslag til det nye bryggeriet. Det kom inn mange gode forslag.- Dessverre var ikke de beste mulig å gjennomføre i praksis. Noen navn var det allerede andre som hadde rettighetene til, og andre fungerte ikke like godt i uttale. Navnet Union Bryggeri er derfor et resultat av en intern utviklingsprosess, sier Andreassen.

Et lokalt alternativ

Det er Macks Ølbryggeri i Tromsø som eier Union Bryggeri. Med investeringene i det nye bryggeriet satser Mack på fortsatt tilstedeværelse lokalt, og bruker dette også til å styrke sin posisjon i østlandsområdet. - Union Bryggeri skal være det lokale alternativet til de store internasjonalt eide bryggeriene. Vi håper og tror at folk i regionen skal støtte opp om det nye bryggeriet og produktene herfra, sier Andreassen.

Klosterøya

Byggingen av bryggeriet har allerede pågått i flere måneder, i bygningen som tidligere huset den mye omtalte papirfabrikken Norske Skog Union. Faktisk er øltanker og tappelinje plassert i den samme bygningen hvor det tidligere sto store papirmaskiner på et solid betonggulv. Den tradisjonsrike Klosterøya er et område hvor det nå er en ny giv etter at Union stanset papirproduksjon i 2006. Etter en fjern fortid med nonnekloster, og øyas nyere historie som passeringssted for tømmer fra skogsdrift, fylles bygningsmassen på øya nå med nye typer bedrifter og ny aktivitet. Over 50 virksomheter med 240 ansatte er allerede etablert, og flere store kulturarrangementer har gitt øya nytt liv.

Øl i handelen 1. september

Om noen uker starter prøvetappingen av helt nye ølvarianter, og etter planen skal produkter fra det nye bryggeriet være i handelen fra 1. september i høst. - Folk har fortalt oss at de ønsker seg flere lokale produkter og et lokalt øl brygget nær der de bor. Derfor planlegger vi å produsere flere ølsorter, mineralvann og dessuten frukt- og bærprodukter, forteller Roy Andreassen.

Trio forsvinner

Trio Bryggeri, der Mack gikk inn på eiersiden i 2000 og ble heleier i 2004, legges ned og Trio-navnet forsvinner.- Når vi likevel gjør nesten alt på nytt med det nye bryggeriet, synes vi det er naturlig å bytte navnet også. Trio er historie, sier styreleder for Union Bryggeri, Harald Bredrup som også er adm. direktør i morselskapet Macks Ølbryggeri AS.

Union Bryggeri AS

Union Bryggeri etableres i de gamle lokalene til papirfabrikken til Norske Skog Union på Klosterøya i Skien i 2009. Selskapet er eid av Macks Ølbryggeri AS som siden 2000 har satset på produksjon av drikkevarer i Telemark og Vestfold gjennom eierskapet i tidligere Trio Bryggeri AS. Union Bryggeri skal produsere lokalt bryggede ølvarianter, mineralvann og frukt- og bærprodukter. I tillegg vil bryggeriet produsere øl og annen drikke for andre, inkludert Arcus og morselskapet Mack.

Mack Ølbryggeri AS

I 1877 grunnla Ludwig Mack verdens nordligste bryggeri, og startet dermed et industrieventyr langt nord for polarsirkelen. I dag, 132 år senere, er Mack kanskje landsdelens sterkeste merkevare, synonymt med Nord-Norges positive verdier. Bryggeriet har utviklet seg til å bli et av landsdelens største privateide selskaper, tuftet på nordnorsk kompetanse og kapital, og fremdeles eiet av L. Macks etterkommere.Bryggeriet omsatte for 563 millioner kroner inkl. avgifter i 2008. Mack produserer øl og mineralvann under kjente varemerker som Mack Pilsner, smrprty, xmasprty, Arctic Beer Arctic Water, Coca-Cola og Solo.Mer informasjon på www.mack.no.Pressemelding

Powered by Labrador CMS