Horeca omslag 05 10 NETT
Horeca omslag 05 10 NETT

Horeca nummer 5 på vei

Årets femte utgave av Horeca, og det første nummeret etter sommerferien, er nå på vei til abonnentene. Hovedtema i dette nummeret er hygiene/renhold, og ellers kan du blant annet lese om driften til både verdens eldste restaurant, El Botin i Madrid og ett av verdens mest romantiske hoteller, Hotel Estherea i Amsterdam. Dessuten nærmer det seg NM i kokkekunst.

Publisert

Horecas førsteside på nummer 5 2010. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Restaurant El Botin i Madrid har hatt kontinuerlig drift – med samme navn, siden 1725. Det betyr 285 års kontinuerlig drift.

Les mer om restauranten i Horeca nummer 5 2010

Eldst i Norge med samme navn?

Med det har restaurant El Botin sikret seg en plass i Guinness Book of Records.

Vi er nå på let etter den restauranten i Norge som har drevet lengst med samme navn.

Kan du hjelpe eller tipse oss?

Send en mail til Horecanytt.no og Horecas redaktør Morten Holt.

Tema hygiene og renhold

En stor temabolk i Horeca nummer 5 2010 er viet hygiene og renhold, noe som bli stadig mer viktig for aktørene i bransjen.

Over ni sider kan du lese flere innfallsvinkler, og lese hvordan restauratører og hotelledere løser problematikken.

Bli abonnent på Horeca nå

Typebedrift

”Fastfood-restauranten Bugatti i Trondheim viser stabil drift og en meget god driftsmargin. De økonomiske tallene tilsier at konseptet fungerer godt og at kundemassen er lojal”, skriver siviløkonom Nils Vanebo i regnskapskommentaren i denne utgaven.

Du kan lese mer om Bugatti i Horeca nummer 5 2010.

Vårt portrett i dette nummeret er Hanne Linderud. Hun er driftsdirektør for både Quality Strand, Comfort Grand, Strand Spa og Dolly Dimple`s på Gjøvik.

Hoteller som oser romantikk

I hotellbolken har vi tatt for oss romantikken og kjærligheten.

Hotel Estherea i Amsterdam regnes som ett av Europas mest romantiske hoteller. Bli med Anessa Avdic og Caroline Esselaar innenfor dørene i et helt spesielt hotell ved kanalkanten sentralt i den nederlandske hovedstaden.

I Norge har vi besøkt Sole Hotell & Herregård – som vil bli det nye bryllupshotellet i Norge!

"

Gunvor S. Lie og Joar Monstad har realisert vindrømmen i Italia.

Les mer i Horeca nummer 5 2010

Norsk-italiensk vin

Mange drømmer om å bli vinbønder på heltid. Gunvor S. Lie og Joar Monstad har gjennomført drømmen.

Siden 2005 har de drevet vingården Cascina Collina i Piemonte. I denne utgaven (nummer 5 2010) kan du lese mer om vinen de produserer – og som også selges på Vinmonopolet. I den neste utgaven (nummer 6 2010) kan lese mer om driften og hva som gjorde at de forlot Norge og familie til fordel for Italia og vin.

Bli abonnent på Horeca her

NM i kokkekunst

"

Tre Rica Nidelven-kokker i finalen i NM i kokkekunst 2010: Fra venstre Bjørnar Buserud, Morten Rathe og Martin Sveian. (Foto: Hotellet)

NM i kokkekunst 2010 arrangeres i Trondheim i slutten av september. Vi presenterer deltakerne, og konstaterer også at et hotell stiller med hele tre deltakere i finalen. Rica Nidelvens kokker er sterkt representert på hjemmebane!

Ny spalte

Fra og med nummer 5 2010 lanserer vi en ny spalte i Horeca. Trendanalytiker Ståle Økland ser nærmere på trendene i bransjen – verden over.

Denne gangen har han tatt for seg horecamarkedet i Brasil. Neste gang tar vi en tur til Baltikum.

Kjøkkenet på Terningmoen produserte 14 000 middager og 8000 olapakker under Landsskytterstevnet på Elverum i år. Kjøkkensjef Per Erik Wilhelmson (foran) og kokkekollega Ole Kristian Brohjem løste oppgaven med bravur.

Les mer i dette nummeret, der vi også har besøkt Trøndersk Matfestival.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS