Oddvar Brå Holmenkollen Park Rica1 nett
Oddvar Brå Holmenkollen Park Rica1 nett

Oddvar Brå får sin egen suite i Holmenkollen

Oddvar Brå får en 50 kvadratmeter stor suite oppkalt etter seg på Holmenkollen Park Hotel Rica. Det skjer i forbindelse med ombyggingen av hotellet til ski-VM i Oslo i slutten av februar neste år.

Publisert

Oddvar Brå får en suite på 50 kvadratmeter oppkalt etter seg på Holmenkollen Park Hotel Rica. (Foto: Kristian Røise Dahl, Rica Hotels)

De aller fleste skiinteresserte nordmenn kjenner til uttrykket ”Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?”

Nå får altså skilegenden en suite oppkalt seg på hotellet som ligger like ved der dramatikken foregikk under herrestafetten i VM i 1982, da Brå kjempet side om side med russeren Savjalov.

Etter mye om og men endte det med at Russland og Norge delte gullet.

Oddvar Brå-suiten

Oddvar Brå sammen med salgs- og markedsdirektør på Holmenkollen Park Hotel Rica, Nina Hilland. Oddvar Brå får en suite på 50 kvadratmeter oppkalt etter seg på Holmenkollen Park Hotel Rica. (Foto: Kristian Røise Dahl, Rica Hotels)

Oddvar Brå-suiten, som er på rundt 50 kvadratmeter, blir ett av de finere rommene på hotellet. Suiten er plassert på et hjørnet av hotellet med utsikt mot marka og med panoramautsikt utover hovedstaden og Oslofjorden

– Det er en ære å få en suite oppkalt etter seg, sier Oddvar Brå, som debuterte i mesterskapssammenheng i 1969 under junior-NM i Holmenkollen, og avsluttet det hele som 40-åring på femmila i Kollen i 1991. Da ble han nummer ni og nest beste nordmann!

Flere stjerner på romdørene

Som sist gang det var ski-VM i hovedstaden, bygger skianleggets nærmeste hotell ut. Hele 155 nye rom bygges på Holmenkollen Park Hotel Rica, og alle skal stå klare til VM i februar.

Det blir ulike temarom oppkalt etter ski- og snøbrettstjerner.

Suitene er oppkalt etter noen av våre aller største skihelter gjennom tidene. Foruten Oddvar Brå, vil de tidligere heltene Bjørn Wirkola, Magne Myrmo, Bjørn Dæhlie, Liv Grete Skjelbreid Poirée, Espen Bredesen, Terje Håkonsen og Vegard Ulvang, samt de fortsatt aktive stjernene Anette Sagen, Marit Bjørgen, Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen få rom oppkalt etter seg, skriver magasinet Rica Hotels.

Bodd mange ganger på hotellet

Oddvar Brå forteller til magasinet at han nok har bodd på Holmenkollen Park Hotel Rica mellom to og tre måneder av sitt liv. Han skryter av hotellets beliggenhet i forhold til skianlegget i Holmenkollen.

Før ski-VM i 1982 ble hotellet bygd ut, og Oddvar Brå forteller at han og skikompisen Ove Aunli brukte ett av rommene som smørerom for Holmenkollsøndagen i mars – i og med at de likevel skulle bygges om. Nå bygges hotellet altså ut på nytt i forbindelse med et stort mesterskap i nabolaget.

336 rom totalt

Når hotellet står ferdig til ski-VM tilbyr hotellet i Holmenkollen 336 rom. Hotellet ble for øvrig kåret til Norways Leading Hotel av reiselivsbransjen (World Travel Awards) i 2010.

Les også: Kåret til Norges ledende hotell

Du kan lese mer på www.rica.no/holmenkollenpark

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS