Steam-Eger

Årets kaffebar 2010

Steam kaffebar Eger i Oslo er kåret til Årets kaffebar 2010 i en forbrukeravstemning regissert av Speciality Coffe Association of Europe (SCAE).

Publisert

Steam kaffebar Eger er kåret til Årets kaffebar 2010. (Foto: Odd H. Vanebo)

Det fremgår av en reportasje i magasinet FastFood nr. 3-2010 som nå er under distribusjon.

Avstemmingen fant sted på SCAEs hjemmesider i vår. Etter en landsdekkende kvalifiseringsrunde, hadde leserne blinket ut 10 kaffebarer til en finalerunde. Med over 1900 stemmer gikk Steam kaffebar Eger til topps, knapt foran Dromedar i Trondheim.

”Det nye in-stedet”

Kjedemagasinet omtalte i fjor høst åpningen av det nye ’high-end motehuset’, også med et blikk på senterets oase: ”Steam kaffebar i det eksklusive motehuset Eger i Oslo, er blitt det nye in-setedet på Egertorget.”

– Svært hyggelig, kommenterer eier og gründer Kjetil Hamre. Kompanjong er Henrik Motrøen. Litt spesielt er det at Hamre holder til i Sandnes/Stavanger, mens Motrøen bor og holder hus i Bærum. Forretningsadressen er Stavanger. Nå hører det med til historien at Steam kjøres som parallelløp med godteributikkene Dropsen, som er samlokaliserte både i Stavanger og Sandvika. De har samme eiere.

Rendyrket

Men nå lever Steam sitt eget, selvstendige liv, forsikrer Hamre. Kaffebarkonseptet er rendyrket:

– Kvalitet er helt overordnet. Vi identifiserer de beste bakerne hvor vi er lokalisert, og kjøper bakervarene hos dem uten å skjele avgjørende til prisen. Samme krav stilles til pålegg, salater, pesto og alt annet tilbehør: Kun det beste! Steam er til for å gi den gode kundeopplevelsen, poengterer Hamre.

Spesialbrent kaffe

Kaffen er også den beste:

– Vi har avtale med kaffebrenneriet Lippe i Oslo, som brenner kaffe originalt for Steam. Den beste kaffen som er å få tak i, til enhver tid. Det er Henrik Motrøen som har den løpende kontakt med brenneriet, med samordnet ambisjon om at det beste i dag kan bli enda bedre i morgen.

Skreddersyr

Et kjøpesenterkonsept?

– Nei, men Steam passer i enkelte kjøpesentre. Det målsydde grunnkonseptet med høyeste kvalitet på alt vi kjøper av råvarer, og tilsvarende høy kvalitet på de ferdige produktene vi selger og serverer, gjelder for alle kaffebarene våre. Finishen skreddersyr vi, alt etter lokalisering og type kunder kaffebaren skal betjene. Derfor er Steam Eger, fordi vi er inne i Norges mest eksklusive motehus, også noe mer urbant og sofistikert innredet enn de øvrige tre – uten forkleinelse for noen av dem.

Kontrollert vekst

Vekststrategi? – Det står ikke på tilbud. Men vi er svært kresne på lokaliseringer, fordi investeringene er store og vi ønsker å ha full kontroll. Ingen ny Steam vil åpne før tidligst på seinhøsten. Pr. i dag har vi ingen ny avtale om en 5. Steam kaffebar, opplyser Kjetil Hamre.

Fastfood.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS