Stavanger Vågen
Stavanger Vågen

Gladmat; Nordens største matfestival denne uka

Nordens største matfestival, Gladmat, er i gang i Stavanger, og vil pågå denne uka frem til og med 31. juli. Festivalen ble åpnet av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i går, og fortsetter med mange aktiviteter i dag, morgen og lørdag. Velkjente Gordon Ramsay er blant gjestene som kommer til siddisbyen under den 12. utgaven av festivalen. Hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig setter selvfølgelig farge på arrangementet, og Norges Bocuse d’Or-deltaker Gunnar Hvarnes er også på plass.

Publisert

Stavanger med Vågen, der det meste foregår under Gladmat denne uka. (Foto: Morten Holt)

Over 200 000 nasjonale og internasjonale gjester kommer til Stavanger og Gladmat hvert år, og den regnes derfor som Nordens største årlige matbegivenhet.

Hvarnes og Ramsay

Norges sølvvinner i Bocuse d`Or er på plass under Gladmat. (Foto: Morten Holt)

Sammen med Kjartan Skjelde fra Tango og Gastronomisk Institutt, skal Gunnar Hvarnes lage mat à la Gordon Ramsay på Gladmat.

Ramsay har i samarbeid med GI komponert en lekker femretter, som serveres i Ramsay-restauranten. Gunnar Hvarnes & co lager menyen.

Ramsay til Prekestolen

Gordon Ramsay tar for øvrig også turen opp til Prekestolen under sitt besøk i Gladmatbyen Stavanger for å signere sine kokebøker.

Den verdenskjente kokken vil være på plass på toppen av Prekestolen vil fredag 30. juli kl. 1000. Bøkene til Gordon Ramsay vil være i salg ved parkeringsplassen på Preikestolen.

Les også: Sølv til Hvarnes i Bocuse d`Or Europe 2010

Les også: A-laget av kokker til Gladmat 2010

Mange kokker i sving

"

Ingrid Espelid Hovig er på plass i Stavanger denne uka. (Foto: Morten Holt)

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa åpnet årets festival onsdag 28. juli.

Ellers setter også Ingrid Espelid Hovig farge på arrangementet.

Matopplevelser står i sentrum for de over 150 ulike matbedriftene som er samlet i over 100 utstillertelt, og vi anslår at mellom 250 og 300 kokker vil være i sving de neste fire dagene.

Master Chef Rune i Stavanger

Rune Løyning fra Hauge i Dalane markerte seg tydelig i konkurransen Master Chef på TV3.

Nå følger han opp med egen seanse under Gladmatfestivalen, der du kan smake maten han er blitt kjent for.

Pizza-NM arrangeres også under Gladmat.

Les mer om Pizza-NM her.

Foodball!!

Idrett og kosthold er et aktuelt tema, som gjennom Foodball™-prosjektet (del av Norges fotball-EM søknad) blir relansert på Gladmat.

Nå vil vi etablere eierskap, organisasjon, økonomi og en fornuftig fremdrift. Produktutvikling og samarbeid mellom næringsaktører og idretten blir nøkkelord i den videre utviklingen.

Det blir kickoff med konkurranse om å lage den beste supportermaten med spillere fra Viking, Bryne, Sandnes Ulf, Klepp, Sola Håndball og UiS Volley på Gladmat Show Arena onsdag ettermiddag. Råvarene er hentet fra fra Innovasjonsarena Gladmat.

I dommerpanelet Frode Olsen, Egil Østenstad og Janey Chen fra Det norske juniorkokkelandslaget.

Gladmatmiddagen

"

Gladmatmiddagen i år har to artister på plakaten:

– Britt Synnøve Johansen og Heine Totland gleder seg til å fråtse i matmusikk, og låter de selv har krydret. En fire retters meny blir laget av Det norske juniorkokkelandslaget, laget av lokale råvarer fra sjø og land, melder arrangørene for Gladmat. Middagen arrangeres for øvrig i år på taket på Skur 6 (oppå Galleri Sult på Strandkaien).

Les også: Fråtser i matmusikk

Les også: Gladmat på Facebook

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS