Vm grilling Vesterby
Vm grilling Vesterby

Hevdet seg i VM i grilling

Steve Westerby og Hans Petter Rasmussen endte på 8. plass av 113 konkurrerende lag i klassen ”kokkens valg” i VM i grilling, som ble arrangert i slutten av oktober.

Publisert

Steve Westerby og Hans Petter Rasmussen var norske deltakere i VM i grilling, som nylig ble arrangert i USA. (Foto: Nortura.no)

- Det var kjempegøy å grille sammen med verdenseliten og få snakka med flere levende legender. Vi er godt fornøyd med plasseringene og tar med oss mye god inspirasjon og matglede hjem til Norge, sier Steve Westerby til Nortura.no.

Krevende

Konkurransen som foregikk i Tennessee i USA er verdens mest prestisjefylte grillkonkurranse, og det er spesielt inviterte som får delta. Dagene i Tennessee var preget av improvisasjon, stress og mye svette.

- Likevel er det utrolig spennende bare å få være med på et slikt arrangement. Og amerikanerne er virkelig i verdensklasse. Her er det mye å lære om grilling! sier Westerby.

Gutta fra Nortura fikk også sine 15 minutter med berømmelse under verdensmesterskapet. En tv-stasjon fulgte dem under hele konkurransen og de ga også intervjuer til flere radiokanaler og aviser.

Grill året rundt

For Hans Petter og Steve er grilling den store lidenskapen. Kaldt høstvær er ingen hindring for grillentusiastene. De skjønner rett og slett ikke hvorfor nordmenn flest nå har ryddet bort grillen for sesongen.

- Det fins alltid en grunn til å fyre opp grillen. Til og med juleribba kan tilberedes over åpen ild, ivrer Vesterby.

Holder foredrag

Men nå er det en hverdag uten så mye grilling som venter de to. Hans Petter Rasmussen er til daglig fagopplæringskoordinator hos Nortura på Rudshøgda i Ringsaker.

En viktig del av jobben er oppfølging av Norturas 12 lærlinger, samt foredrag ved skoler for å sikre rekruttering.

Steve Westerby har til daglig ansvar for demonstrasjoner og arrangementer og har i tillegg bakgrunn fra Gilde kjøttskole.

Saken er hentet fra Norturas hjemmesider

"
Powered by Labrador CMS