Villmarksomelett grilling bål

Høstferie: La deg inspirere med mat på bål

Høsten er en ypperlig sesong for å gjøre matopplevelsen smakfull ute i det fri. Dette er tiden for å ta med familien ut å nyte middagen på et bål, enten du drar på fjellet eller tilbringer tid i hjemlige trakter. Store deler av landet hadde høstferie forrige uke, men i andre deler av landet er det høstferie denne uka.

Publisert

Bål og grilling er en koselig og mye utbredt aktivitet i høstferien. (Foto: Melk.no)

– Det er ikke så mye utstyr som skal til for å lage god mat på tur. Mye kan gjøres ferdig på forhånd, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Marianne Hayes Antonsen.

Enkel turmat

– Vi har mange spennende varianter av turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Rettene kan fint lages hjemme på kjøkkenet også. Litt forberedelser på forhånd, og du kan nyte deilig middag under åpen himmel. Maten smaker bedre også, forteller Hayes Antonsen i Melk.no.

Forberedelser

Du trenger en stekepanne, helst teflon, en stekespade, en sleiv, en kniv og eventuelt et skjærebrett, turtallerkener, bestikk og en kopp med desilitermål.

"

Toast er utmerket på båltur. (Foto: Melk.no)

- Ta med deg utstyr som veier lite og er enkelt å holde rent. Viderekomne kan investere i et stormkjøkken. Men aller hyggeligst er det likevel med bålet, både til matlagingen og som stemningsskaper, forteller Marianne som her deler noen gode oppskrifter som passer ypperlig til høstbålet.

Noen høstferietips

Du har mange varianter å by på: Fylte epler, kyllingspyd a lá Indonesia, trylleburger, vaffeltoast, villmarksomelett, tykke pannekaker, laks i folie eller tortilla er noen av Melk-nos forslag i ferien.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Melk.no sine tips for mat som egner seg på høstbålet:

Fylte epler

"

Fylte epler på bålet. (Foto: Melk.no)

Kyllingspyd a lá indonesia

"

Kyllingspyd a lá Indonesia. (Foto: Melk.no)

Trylleburger

"

Hva med en trylleburger i høstferien? (Foto: Melk.no)

Vaffeltoast

"

Vaffeltoast. (Foto: Melk.no)

Villmarksomelett

"

Villmarksomelett. (Foto: Melk.no)

Tykke pannekaker

"

Tykke pannekaker. (Foto: Melk.no)

Laksepakke i folie

"

Laks i folie. (Foto: Melk.no)

Tortilla på bål

"

Tortilla går også an på bålet. (Foto: Melk.no)

Powered by Labrador CMS