Pascal-Bygdoy-alle1

Pascal-restaurantene: Forbløffende ulike

Uinnvidde tror de fem Pascal-restaurantene og -butikkene er skåret over samme lest, med samme bumerke: Pascal. Bumerket står der. Likevel er de forbløffende ulike, innsiktet som de er mot ulike nisjer og segmenter, men med det umiskjennelige Pascal-konseptet i bunnen.

Publisert

Pacsal åpnet på forsommeren i fjor sin nye takeawaybutikk i Bygdøy allé 56 som kompletterer rekken av delikatesseforretninger med Fjellberg og Ost Spesialisten ved siden av.

Det startet i Tollbugata i 1995. I 1998 ble Pascal Slottets nabo, som forventet med et moderne konditori med restaurant i Henrik Ibsens gate 36. I 2003 tok han et stort sprang til Nordstrand, da han overtok konditoriet "Tante Sofie" knyttet til Jacob’s på Holtet, i samarbeid med familien Jacobsen.

Men her har han trukket seg ut etter at Meny-Ultra tok over driften av Jacob’s.

Konditori-lunsjbar

På nyåret 2005 var han på plass på Sankthanshaugen, også her med kombinasjonen konditori-lunsjbar på dagtid og brasserie om kvelden, hvor det serveres stor meny – fra småretter til full middagsmeny.

I juni samme år ble han invitert til å bli med på åpningen av Nobels Fredssenter på Vestbanen, med nok et kombikonsept – Pascal Café de la Paix.

Japansk-inspirert

Pascal-snadder i gavepakninger, pluss litt av hvert godt i hyllene.

På forsommeren i fjor overrasket han på ny, med en delikat takeawaybutikk i Bygdøy allé 56, med to andre delikatesseforretninger, Fjellberg og Ost Spesialisten, vegg-i-vegg.

Et gjennomtenkt konsept, stresser han: Kundene kan plukke godbiter selv for å kose seg med hjemme – søtsaker signert Pascal, men også salte godbiter og ingredienser til middagen. Pascal forteller at han fikk inspirasjonen til butikkonseptet etter en reise til Tokyo.

Her besøkte han de store shoppingsentrene hvor japanerne handler mat. De går rundt i butikken og kikker og tar varene i nærmere øyesyn, og plukker i kurven.

– Dette er mitt første rene butikkonsept, men forhåpentlig ikke det siste, kommenterer etter et knapt års drift.Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS