Petter Beyer Årets Sjømatkokk1 NETT
Petter Beyer Årets Sjømatkokk1 NETT

Petter Beyer ble Årets Sjømatkokk 2010

Ikke helt uventet vant Petter Beyer (27) ”Årets Sjømatkokk 2010”. Beyer, som vant den nordiske kokkekonkurransen Linie Award 2009 i Oslo, arbeider til daglig som kokk hos Jacobs Apartements i Bergen. Musikk er en viktig hobby for den lovende kokken. Morten Tungesvik, som jobber på Søtt og Salt, endte på sølvplass, mens Simon Grotøy som jobber på Smauet Mat og Vinhus, endte på tredjeplassen.

Publisert

Petter Beyer ble Årets Sjømatkokk 2010. (Foto: Arrangøren)

– Det var kanon fett at jeg vant, sier 27-åring, som egentlig syntes at han hadde hatt liten tid til å forberede seg.

– Den siste tiden har gått med til arbeid med en musikkutgivelse, opplyser Beyer, som også en en talenfull rapartist.

Les også: Petter Beyer vant Linie Award 2009

Brosme, fjellørret og hval

”Han laget tre ulike retter fra råvarene brosme, fjellørret og hval. Gode smakskombinasjoner var viktig for Petter i valg av tilbehør og metoder. Han skilte seg ut som den klart beste kokken hos en fagjury med stor kompetanse. Petter har tidligere jobbet på Potetkjelleren i Bergen og på Bagatelle i Oslo”, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Vinneren forteller at pengepremien på 10 000 kroner skal gå til studiereise til New York for å besøke kokkekollega Christopher Haatuft.

Bergen på pallen

"

Deltakerne i Årets Sjømatkokk 2010 i Bergen. Vinner Petter Beyer sittende foran. (Foto: Arrangøren)

Morten Tungesvik, som jobber på Søtt og Salt, endte på sølvplass, mens Simon Grotøy som jobber på Smauet Mat og Vinhus, endte på tredjeplassen.

Alle tre arbeider altså i restauranter i Bergen, og de tre andre kokkene, som kom fra restauranter i Halden, Sandefjord og Trondheim, endte altså utenfor pallen denne gangen.

”Nivået blant kokkene var svært høyt. Men tilsynelatende har de beste sjømatekspertene innenfor kokkebransjen bosatt seg i Bergen, for ingen av de tilreisende kokkene klarte å hevde seg i toppskiktet”, heter det i meldingen fra arrangøren.

Under Bergen Matfest

Den nasjonale kokkekonkurransen ”Årets Sjømatkokk” arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og Eksportutvalget for fisk. Konkurransen ble arrangert under Bergen Matfestival på Bryggen i Bergen lørdag 11.september.

I juryen satt foruten hoveddommer Karl Erik Pallesen, Endre Olsen og Frode Alræk.

Ønsker du å abonnere på gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

"
Powered by Labrador CMS