Juvet Landskapshotell

Priser til Juvet Landskapshotell og Bakeriet i Lom

Den nasjonale "Bygdeutviklingsprisen 2010" gikk til Bakeriet i Lom fra Oppdal, mens "Reiselivsprisen 2010" gikk til Juvet Landskapshotell (bildet) fra Møre og Romsdal. Utdelingen fant sted under Skaperkraft onsdag kveld, der også blant andre Choice-leder Petter Stordalen ble hedret (se egen sak).

Publisert

Bygdeutviklingsprisen til kreativ baker

Morten Schakenda og Bakeriet i Lom ble hedret på Skaperkraft.

Vinner av den Nasjonale Bygdeutviklingsprisen for 2010 er Bakeriet i Lom.

Gründer Morten Schakenda har bakgrunn som leder ved Gastronomisk Institutt og fra kjente restauranter som Bagatelle, D’Artagnan og Holmenkollen Restaurant i Oslo.

Morten Schakenda serverer landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. (Foto: Landbruks- og Matdepartementet)

Juryen fremhever at Bakeriet i Lom har klart kunsten å forene matkultur med god forretningsdrift. På få år har bakeriet fått et navn som er kjent langt utenfor bygdas grenser.

Vinneren av den nasjonale Bygdeutviklingsprisen blir hvert år plukket ut blant 19 fylkesvise vinnere. Prisen deles ut til kunder av Innovasjon Norge som har etablert en vellykket bedrift med basis i bygdene og landbruket.

Reiselivsprisen til Juvet Landskapshotell

Juvet Landskapshotell.

Vinner av Reiselivsprisen 2010 er Juvet Landskapshotell fra Møre og Romsdal. Hotellet blir beskrevet som en harmonisk drøm i vill natur, men en offensiv satsing måtte til for at drømmen skulle bli virkelighet.

Prosjektideen bak landskapshotellet er en rekke ”trebokser” som utgjør hotellrom svevende over landskapet, en eksemplarisk utnyttelse av norsk terreng og landskap.

"Reiselivsprisen skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. Gründeren Knut Slinning har satset offensivt, og står som et forbilde for andre som ønsker å være innovative i Norge,” fremhevet Reiselivsdirektør Per Arne Tuftin under prisoverrekkelsen i Folketeateret.

Du kan lese en større reportasje i Horeca nummer 7 2008 om Juvet Landskapshotell

Vil du abonnere på magasinet Horeca? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS