Bjarte Gjerde frokostsal Rica Nidelven

Priser til Rica Nidelven og De 3 Stuer

Rica Nidelven, Kantinen De 3 Stuer og Kjuttas Brød og Salat i Kristiansand Dyrepark er kåret til Norges mest innovative storhusholdingsbedrifter av Tine Salg Storhusholdning og Norges Kokkemesteres Landsforeningen (NKL)

Publisert

Nok en pris til Bjarte Gjerde & Co på Rica Nidelven. Denne gangen har de fått Tines storhusholdningspris. (Foto: Morten Holt)

Vinnerne kåres av en fagjury bestående av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og Tine under ledelse av juryformann og sisteleddsjef i Tine Salg Storhusholdning, Brita Unnerud.

- Viktige vinnerkriterier er at bedriften arbeider med nytenkning, innovasjon og matglede. I tillegg er det viktig at de norske råvarene er i fokus, sier Unnerud.

Over 80 har kjempet om prisene

Frokostkokkene er på plass på Rica Nidelven. Til venstre Lars Erik Vesterdal. (Foto: Morten Holt)

Årets Matglede arrangeres av TINE Salg Storhusholdning i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og er en søken etter Norges mest innovative og kreative storhusholdningsbedrifter.

I år har over 80 bedrifter knivet om de gjeve bransjeprisene som deles ut innen kategoriene kantine, hotell og fastfood.

Vil du abonnere på gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Til Bocuse d`Or

Årets Matglede-priser ble delt ut på Ostens dag denne uka på Hotel Continental i Oslo.

Foruten heder og ære får vinnerne i hver kategori en reise til Bocuse d`Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, i Lyon.

Her får de følge den norske kokken Gunnar Hvarnes på nært hold i konkurransen. I tillegg får vinnerne en statuett og et årsabonnement på fagbladet Kjøkkensjefen.

Saken fortsetter under bildet

"

Her er representanter for alle de tre vinnerne av Årets Matglede 2010 samlet. Fra venstre Årets Matglede Fastfood, Jørn Markeng og Roy Byremo fra Kjuttas Brød og Salat. Årets Matglede Hotell, Lisbeth Størvold og Kåre Løvseth fra Rica Nidelven. Foran Årets Matglede Kantine, Sylvi Wold og Ann Kristin Meland fra De 3 Stuer.

Under kan du lese jurybegrunnelsene:

Årets Matglede Hotell 2010

Rica Hotel Nidelven, Trondheim

- Kjøkkenet på Rica Hotel Nidelven er preget av kreativitet og innovasjon, og ser produkter på nye måter. De er nytenkende og har hele tiden mål om å levere gjestene en opplevelse i mat. Det bugner av sunne og velsmakende produkter hos årets vinner, og gjestene får høy kvalit et og stor valgfrihet. Her spares det ikke på noe, og matgleden er ikke bare på kjøkkenet - den er på hele hotellet, sier juryen.

Årets Matglede Kantine 2010:

De 3 Stuer, avdeling Otto Nielsensvei, Trondheim.

- De 3 Stuer oser av matglede. De gir rom for kreativitet, nye konsepter og videreutvikling. De er opptatte av å lage sunn, god og hjemmelaget mat til gjestene, og det er tydelig at de ansatte er stolte av arbeidsplassen sin. Svært god merking gjør kantina lett å bruke. Og fornøyde gjester setter stor pris på variasjonen.

Årets Matglede Fastfood 2010

Kjuttas Brød og Salat, Dyreparken, Kristiansand

- Årets vinner er i en klasse for seg. De har helt klart lyktes i å skille seg ut i sitt marked, og har utpekt seg på mange måter. Både innen kreative løsninger, matglede og fokus på sunn mat. Alle menyer er laget for å gi kundene flere og sunnere alternativer å velge imellom, både for store og små. Kjuttas Brød og Salat har satset sterkt på sunnere produkter med matopplevelser for store og små.

Dette er Årets Matglede

* Årets Matglede er en landsomfattende konkurranse med mål å skape gode og sunne matopplevelser, og er en feiring av matkultur, bordets gleder og menneskene som skaper matglede utenom det vanlige.

* Årets Matglede arrangeres av TINE Salg Storhusholdning i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

* Konkurransen er inndelt i tre kategorier: Årets Matglede Kantine, Årets Matglede Hotell og Årets Matglede Fastfood, og er en søken etter de mest inspirerende, motiverende og matglade bedri ftene i Norge.

* Hensikten med prisen er å få frem hverdagsheltene som bidrar til å spre matglede til det norske folk.

* Vinnerne av Årets matgledepriser Hotell og Kantine blir kåret ut fra evnen til å skape kreativitet med TINEs produkter ut fra målsettingen om gode og sunne matopplevelser - både til frokost og lunsj. For fastfood gjelder samme retningslinjer, i tillegg til innovasjon og nyskapning.

* Vinnerne utpekes av en fagjury bestående av representanter fra de lokale Kokkemesterlaugene, president i Norges Kokkemesteres landsforening, Kristine Hartviksen, matfaglig ansvarlig i TINE Salg Storhusholdning, Pål Jetmundsen, og sisteleddsjef i TINE Salg Storhusholdning, Brita Unnerud.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS