NM kjøttprodukter Den Stolte Hane2 nett

Sunn pris til stolt hane

Under NM i kjøttprodukter stakk fjørfeprodusenten Den Stolte Hane fra Gjøvik av med årets sunneste pris, Nøkkelhullsprisen. – Dette er stort og viser at produktene våre holder høy kvalitet. Vi er blitt vurdert som best i klassen av toppkvalifiserte dommere. I tillegg er det spesielt morsomt at vi får tildelt en hederspris på kyllingfilet, som er et av våre kjerneprodukter, sier kategorisjef Martin Wangen i Den Stolte Hane.

Publisert

Anne Mari Halsan deler ut prisen til Martin Wangen, kategorisjef, Den Stolte Hane. (Foto: Johnny Syversen)

Nøkkelhullet er et offisielt merke for sunn mat, og den nyopprettede Nøkkelhullsprisen ble delt ut for første gang i år.

Anne Mari Halsan i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, mener at nøkkelhull er en nyttig merking, som viser at varen er god og sunn.

Fremme gode kjøttprodukter

– Kjøttbransjen jobber aktivt for å fremme sunne og gode kjøttprodukter. Det er viktig å løfte fram dyktige produsenter som kontinuerlig arbeider med å sikre forbrukerne gode kvalitetsprodukter, sier hun.

Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.

(Pressenytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS