Geir Skeie Solvolds Sandefjord1
Geir Skeie Solvolds Sandefjord1

- Svensk restaurantnivå langt foran det norske

– Sverige ligger langt foran Norge når det er snakk om restaurantnivået. Norges restauranter var mye mer interessante for sju-åtte år siden, mener Norges Bocuse d’Or-mester Geir Skeie. Det uttaler han til det svenske fagbladet Restauranger & Storkök.

Publisert

De svenske restaurantene er mye bedre enn de norske, mener Geir Skeie. (Foto: Morten Holt)

I Bocuse d’Or sliter svenskene med å hevde seg. Det ble sølvmedalje til Jonas Lundgren bak Skeie i Bocuse d’Or i Lyon i 2009, men i år havnet Tommy Myllymäki helt nede på femteplass i den europeiske utgaven av konkurransen.

Les også: Norge og Gunnar Hvarnes to poeng fra seieren i Bocuse d`Or Europe

Men når det gjelder restauranter, mener likevel Skeie at Sverige ligger langt foran sitt eget hjemland.

Les også: Geir Skeie vant Bocuse d`Or 2009

Bedre betalt andre steder

– Norge var mer spennende for noen år siden. Nå har jeg inntrykk at våre dyktige kokker ofte begynner å arbeide som konsulenter eller på en eller annen oljeplattform når de passerer 30 år. Det er mye bedre betalt, og de jobber to uker og har fri i fire.

"

To av Sveriges mest anerkjente kokker, Paul Svensson (til venstre) og Mathias Dahlgren. (Foto: Morten Holt)

- I Sverige virker det som om kokkene blir på restaurantene, og bidrar til å utvikle dem, sier Skeie til Restauranger & Storkök.

Åpner restaurant selv

Skeie åpner selv restaurant i lokalene til Brødrene Berggreen i Sandefjord. Restauranten vil servere sjømat av høy kvalitet, i et folkelig konsept.

Skeies nyskapning, som blir en sesongrestaurant, åpner i november i år, og vil være åpent i julebordsesongen og på sommeren, fra mai til august.

Les mer om Geir Skeies restaurantplaner her

"
Powered by Labrador CMS