Hua Hin Hills Thailand vinmarker

Thailand et nytt vinland

Thailand er kanskje ikke det landet du i første rekke forbinder med vinproduksjon og grønne vinmarker, men faktum er at man har produsert vin i Thailand i over 20 år.

Publisert

Siam Winery arrangerer vinsmaking og guiding i alle sine vingårder, og den relativt nyåpnede vingården i Hua Hin har blitt svært populær

Thailands vineksport vokser så det knaker, og vinproduksjonen foregår for det meste omkring Bangkok, Hua Hin og Khao Yai.

De druesortene som trives aller best i Thailand, er Shiraz, Tempranillo, Chenin Blanc og Colombard, men det finns også andre sorter.

Siam Winery med vingårder utover det vanlige

Siam Winery er en av Thailands største vinprodusenter med vingårder rundt Bangkok og Hua Hin samt i nordøstre del av Thailand.

Thailand trenger ikke nødvendigvis bare bety badeferie. Hvorfor ikke besøke en vingård?

Siam Winery produserer blant annet Thailands storselger Monsoon Valley som har vunnet flere europeiske priser for beste vin.

Siam Winery arrangerer vinsmaking og guiding i alle sine vingårder, og den relativt nyåpnede vingården i Hua Hin har blitt svært populær. Her finnes druene Colombard, Chenin Blanc, Black Muscat, Shiraz, Sangiovese og Tempranillo. Hua Hin Hills tilbyr de besøkende elefantridninger rundt vingården, vinsmaking av hele sortimentet, inklusive Monsoon Valley-vinene, samt god mat i restauranten.

Mer informasjon finner du på Huahinhillsvineyard.com

Vinproduksjonen rundt Khao Yai

Khao Yai er et av Thailands største vindistrikter. Khao Yai ligger nordøst for Bangkok og her finnes det flere kjente vinprodusenter, blant annet Khao Yai Winery og GranMonte.

De ledende vinene fra Khao Yai er PB Valley og Sawasdee.

Vingården PB Valley Khao Yai

"

Vingården PB Valley ligger like i nærheten av Khao Yais berømte nasjonalpark.

Vingården PB Valley ligger like i nærheten av Khao Yais berømte nasjonalpark, og her produseres de berømte vinene PB, Sawasdee og Pirom.

Druene som vingården tilbyr er Shiraz, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Dorn Felder, Muscat Blue, Chenin Blanc og Colombard.

De har også anskaffet noen andre druesorter til utprøving, som f.eks. Sauvignon Blanc, Merlot og Pinot Noir. Vingården har både restaurant og rom til leie.

Mer informasjon finner du på Khaoyaiwinery.com

GranMonte

"

Vingården GranMonte.

Vingården GranMonte ligger også i nærheten av Khao Yais nasjonalpark. Her produseres GranMonte-viner av Syrah og Chenin Blanc. Det finnes også hotell og restaurant her.

Mer informasjon finner du på Granmonte.com.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS