Trøndersk Matfestival
Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival i gang

I dag startet en av de største matbegivenhetene i Midt-Norge, Trøndersk Matfestival. Det er sjette gang at matfestivalen arrangeres. Festivalen pågår fra torsdag 29. til lørdag 31. juli. Blant de som deltar er Bocuse d`Or-mester Geir Skeie.

Publisert

Matfestivalen pågår i Kongens gate og i Tordenskjoldsparken i Trondheim, der du blant annet kan møte over 80 utstillere fra hele Trøndelag.

Smak på Trøndelag

Du kan kjøpe med deg mat hjem, spise i restaurantteltet ”Smak på Trøndelag”, gå på kurs eller delta på aktiviteter.

”I et fullspekket program finner du mataktiviteter og spesialiteter som preger regionen. La deg overraske over de hemningsløse matkombinasjonene, oppdage det historiske og tradisjonsrike matmangfoldet”, heter det på hjemmesiden for arrangementet.

Geir Skeie er på plass under Trøndersk Matfestival denne uka.

Toppkokker på plass

Flere av våre toppkokker og restauranteiere er på plass.

Geir Skeie trenger ingen nærmere presentasjon. Han er på plass, og vil presentere noen av de beste rettene fra vinnermenyen i Bocuse d’Or med smaksprøver.

Adrian Løvvold har vært Geir Skeies commis, og har også bakgrunn fra Bagatelle i Oslo. Denne sommeren arbeider han To Rom og Kjøkken i Trondheim, før han til høsten reiser videre til Matsalen ved Grand Hotell i Stockholm, der han skal jobbe med Sveriges mest anerkjente kokk for tiden, Mathias Dahlgren. Han byr på Smak av kreative Trøndelag.

Mikael Forselius (til høyre), sammen med tidligere kollega Morten Rathe, som fortsatt arbeider på Rica Nidelven. (Foto: Morten Holt)

Roar Hildonen, som driver To Rom og Kjøkken kåserer under temaet Akevitt og sild i god Harmoni. Han har også en annen seksjon med Smak på kreative Trøndelag.

Mikael Forselius, med bakgrunn fra både Rica Nidelven i Trondheim og Stiklestad Hotell, men som nå arbeider på Røros, ønsker velkommen til en Smak av Eventyrlige Røros i et annet arrangement.

Kokken Henning Nørholm fra Stiklestad Hotell byr på spennende historiske smaker med utgangspunkt i trønderske råvarer.

Du kan se nærmere på programmet for Trøndersk Matfestival her

"
Powered by Labrador CMS