Ferdigmat1DjupedalRød

Nytt bygg og ny merkevare

Fredag 21. oktober ble det nye bygget til Ferdigmat AS offisielt åpnet, samtidig som Torungen ble lansert som deres nye merkevare. Over 40 samarbeidspartnere, leverandører, kunder, lokale politikere og ansatte var samlet til årets begivenhet for den nesten 40 år gamle sjømat- og landmatbedriften i Arendal.

Publisert

Fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal åpner Ferdigmats nye bygg. Her sammen med daglig leder Bjørn Simon Rød. (Bilder: Privat)

Daglig leder Bjørn Simon Rød åpnet bygget sammen med Fylkesmann i Aust- Agder, Øystein Djupedal. Djupedal kunne fortelle at han har et spesielt forhold til Torungen i og med at hans oldemor ble født på Torungen Fyr i 1844.

Grunder og grunnlegger av bedriften, Karl Fredrik Rød, fortalte sine historier fra da han kjøpte bedriften Ferdigmat AS og Torungen AS i 1971, og Karine Rød Haraldsson presenterte tankene rundt merkevaren Torungen.

Komper, lapskaus og fiskemat

Torungens fiskekaker av sei.

– Varemerket Torungen eies av Ferdigmat AS og representerer den gode, kortreiste maten fra nærmiljø og den lange mattradisjonen på Sørlandet. Råvarene henter vi fra havet like utenfor og landet rundt hos oss her i Arendal. Vår erfaring som matprodusent er industriell og har sterke relasjoner til det lokale fiskeri og landbruk, og markedet vårt kjenner oss som produsent av hverdagsmat og tradisjonskost, sier Rød Haraldsson.

Sørlandskompe fra Ferdigmat AS - ferdig anrettet.

– Kompene våre er viden kjent, lapskausen likeså, og fiskematen har gitt oss mange venner selv langt utenfor vårt hjemmemarked. Vi i Ferdigmat AS stiller store krav til råvarene, tilbereding, utstyr og kompetanse.

Storhusholdning

– Maten vår distribueres gjennom eget utsalg, via grossister eller anerkjente matvarekjeder i Agder, Vestfold og Telemark. Vi er og leverandør til ulike institusjoner innen storhusholdning og det norske forsvaret. Torungen som varemerke skal fokusere på opphavet og kvaliteten på råvarene. Vi har noen av landets beste fangstfolk og produsenter i vårt nærmiljø.

Fløtepudding fra Ferdigmat AS.

- Potetene får vi fra Slottets hoffleverandør, kjøtt fra gris i nærområdet og sjømaten er fisk og skalldyr fra noen av de frodigste sjøområdene langs norskekysten. Torungen er navnet på seilingsmerkene og veiviserne våre her i Arendal, som i generasjoner har vist vei i alle slags vær, ut til havet og hjem fra havet. Vi er stolte av fyrene våre og skal gjøre vårt beste for at vi ivaretar de store symbolverdiene Lille og Store Torungen Fyr innehar hos oss alle, melder Rød Haraldsson.

Sjømaten fra Torungen

– Fisken henter vi fra havet like utenfor oss. Vi er opptatt av at forbrukerne spiser fisk så ofte som mulig for å oppnå et sunt kosthold. Markedet vårt kjenner oss som produsent av hverdagsmat og tradisjonskost. Vi har derfor tatt tak i laksen og utviklet nye og spennende produkter med dette, opplyser hun.

Torungens Sørlandskomper.

Landmat fra Torungen

– Vi er opptatt av hvor potetene kommer i fra og hvordan dyrene har hatt det før de blir slaktet og kommer til oss. Så langt det lar seg gjøre benytter vi oss av lokale leverandører. Potetene henter vi fra Grimstad. som i dag er kongelige hoffleverandører av poteter, og kjøttet henter vi fra Jens Eide i Lillesand og deres lokale leverandører. Vi vil bidra til å gjøre den ferdige maten sunnere og mer smakfull, øke etterspørsel og bidra til å bygge omdømme for den lokale matkulturen på Sørlandet, og vil også gi den lokale maten og vår matkultur mer anerkjennelse og stolthet og bidra til økt anvendelse i privat husholdning og i storhusholdningen.

Les mer på www.torungen.no

"
Powered by Labrador CMS