Petter Beyer vinner Linie Award 2009-2

Linie Award for både bartendere og kokker

Linie Award har blitt et viktig springbrett for unge, lovende kokker, og konkurransen har vist seg å være en karriererakett for de tidligere vinnerne. Nylig lanserte Arcus årets jury og også en ny bartenderkonkurranse. Mens finalekokkene 7. juni konkurrerer om et opphold på stjernerestauranten Mathias Dahgren i Stockholm, vil nordiske bartendere kjempe om en arbeidsuke på den berømte New York- baren Death & Company.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Linie Award arrangeres for sjuende gang, og som i fjor er finalen lagt til Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo. Arrangørene merker at interessen for deltakelse er stigende for hvert år.

– I år utvider vi, og har fått mange positive tilbakemeldinger på vår nye bartenderkonkurranse, forteller informasjonssjef i Arcus, Hege Ramseng.

Praksis med Michelinstjerner

Vinneren av kokkedelen av Linie Award får et to ukers arbeidsopphold på en av Sveriges mest anerkjente restauranter, Restaurant Mathias Dahlgren i Stockholm, under oppsyn av Dahlgren selv. Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden, og ble i februar vinner av restaurantkåringen Nordic Prize.

Mathias Dahlgren (til høyre), her sammen med Paul Svensson. (Foto: Morten Holt)

Nå ser kjøkkensjefen frem til å lære bort noen matfinesser

– Det er veldig hyggelig å bli spurt om å ta inn vinneren av Linie Award. Jeg er opptatt av å løfte fram unge talenter, og denne konkurransen er dessuten i tråd med min matfilosofi. Målet med et arbeidsopphold hos meg er å gi den unge kokken større kunnskaper om nordisk gastronomi, sier Dahlgren.

Anerkjent jury

Petter Beyer er den siste norske vinneren av kokkekonkurransen Linie Award. Han vant i 2009. (Foto: Morten Holt)

Også i år sitter noen av Nordens beste kokker i juryen. Juryleder er, som de to foregående årene Geir Skeie (Bocuse d´Or vinner 2009, eier av restaurant Brygga 11).

Juryen består ellers av:

Niklas Ekstedt (eier av restaurant 1900, og programleder i matprogrammet Mat på SVT)

Gunnar Hvarnes (sølvvinner i Bocuse d`Or 2011, jobber på Gastronomisk Institutt i Stavanger)

Hans Välimäki (eier av restaurant Chez Dominique i Finland, to stjerner i Michelin-guiden)

Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus)

Fjorårets vinner, danske Tommy Friis (kokk ved Molskroen Restaurant)

Finalen i Linie Award går live hvor publikum på Tjuvholmen Sjømagasin kan følge deltakerne i aksjon på kjøkkenet. Ole Martin Alfsen skal være konferansier.

Det beste av nordiske bartendere

I år satser Linie Award på en ny gren i konkurransen. Bartendere fra Norden skal konkurrere om et opphold på den kjente New York-baren, Death & Company.

– Vi er utrolig glade for å ha fått til et samarbeid med en av de kuleste og beste barene i New York. Ekstra glade er vi også for at sjefsbartenderen fra Death & Company, Thomas Waugh, kommer til Norge for å sitte i juryen, forteller Hege Ramseng.

Roar Hildonen er juryleder i bartenderutgaven av Linie Award. (Foto: Privat)

Bartender- konkurransen har samlet ”eliten” av bartendere i Norden til juryen, som består av:

Juryleder Roar Hildonen (To rom og kjøkken, Trondheim)

Thomas Waugh (Death & Company)

Gromit Eduardsen (medeier i Bar 1105 i København)

Jimmy Dymott (bartender ved Little Quarter i Stockholm)

Juha Heusala (product manager for Restel LTD i Finland)

Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus)

Les mer om konkurransen og kriteriene her

Frist for påmelding er 29. april.

Pressemelding/NTBInfo

"
Powered by Labrador CMS