AppelsinmarinerterekerNorwayPrawns
AppelsinmarinerterekerNorwayPrawns

Troms-reker kan bli Europas beste sjømat

Reker fra Lyngen i Troms kan bli kåret til Europas beste sjømat. Men først må de slå fransk hysesuppe. Konkurransen Seafood Prix d’Elite arrangeres under verdens største sjømatmesse i Brüssel. Her skal Europas beste nye sjømatprodukt kåres. ”Lofoten Lyngen appelsinmarinerte reker” er nominert til finalen, og avgjørelsen faller tirsdag 3. mai.

Publisert

De appelsinmarinerte rekene i produktserien Lofoten Lyngen konkurrerer med 37 andre sjømatprodukter om å bli årets europeiske nykommer (Foto: Lisa Westgaard).

– Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringer i vannet hvis de får smaken på nordnorske reker, sier salgssjef Ingvild Mikkelsen i Norway Prawns.

Totalt er 38 produkter nominert til konkurransen, og rekene fra Lyngen skal konkurrere mot blant andre engelske kamskjell, fransk hysesuppe og italiensk sildepølse.

Originalitet

Hovedprisene i Seafood Prix d’Elite er beste dagligvareprodukt og beste storkjøkkenprodukt i 2011. Mikkelsen tror rekene fra Lyngen også har sjansen til å vinne spesialprisen for originalitet.

– Vi visste allerede på forhånd at vi lanserte et ganske vågalt produkt da vi kombinerte appelsin og reker på denne måten. Det er morsomt at det blir lagt merke til at vi tenker nytt, sier Mikkelsen.

Mattrender kan hjelpe

Mikkelsen tror de globale mattrendene som for tiden løfter norsk sjømat generelt til nye høyder, også vil komme de nordnorske rekene til del. Blant annet ønsker europeiske forbrukere mat som både er lettvint og som gir en helsegevinst.

– Jeg tror det gir assosiasjoner om både renhet og sunnhet når vi forteller historien om at rekene kommer fra det kalde, klare havet på 70 grader nord, sier Mikkelsen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS