Bache Gabrielsen3
Bache Gabrielsen3

Vil du bli konjakksmaker i sommer

Frister jobben som konjakksmaker i Frankrike denne sommeren? Bache-Gabrielsen har utlyst en for mange fristende sommerjobb med tittelen «Sommertrainee i paradiset». Det er snakk om et tomåneders opphold – inkludert egen leilighet, i juli og august i den franske byen Cognac.

Publisert

Lyst på sommerjobb hos Bache-Gabrielsen i Cognac?

Huset Bache-Gabrielsen ledes i dag av Hervé Bache-Gabrielsen, i nært samarbeid med deres kjellermester gjennom årtier, Jean-Philippe Bergier.

Konjakkhuset holder til sentralt i byen Cognac.

Bedriften har 19 ansatte og regnes som det åttende største konjakkhuset og den største leverandøren av konjakk til Norge og Skandinavia.

Egen leilighet i Cognac i sommer

Her er utlysningen fra Bache Gabrielsen:

”Vi søker en trainee (internship) for sommermånedene juli og august 2011 med interesse for, kunnskaper om og ønske om å lære mer om Cognac og brennevin som fag. Arbeidsoppgaver vil blant annet være å ta del i omvisninger på huset hvor cognacsmaking er en hyggelig og kjærkommen del av våre gode kunders besøk. I tillegg vil det være oppgaver knyttet til flere av huset avdelinger, det være seg eksempelvis i blending- og lagringskjeller og tapperi”, heter det blant annet i utlysningen fra Bache-Gabrielsen.

– Du vil få en god teoretisk og praktisk innføring i hele konjakkprosessen både i forkant og under oppholdet. Du bør dessuten beherske norsk, fransk og engelsk, være serviceinnstilt, selvstendig og ha gode kommunikasjonsegenskaper. Vi tilbyr trivelig arbeidsmiljø, egen leilighet sentralt i Cognac, dekket reise til Frankrike og Cognac. I tillegg mottas en traineekompensasjon, opplyser Anita Aaserud i Bache-Gabrielsen Norge AS. Fristen for å søke stillingen er fredag 6. mai.

Norskeid konjakkhus

* Bache-Gabrielsens konjakkeventyr startet for over 100 år siden. Sekondløytnant Thomas Bache-Gabrielsen, født i Holmestrand i 1883, forlot hæren som 20 åring, og reiste til Cognac for å skaffe seg utenlandspraksis.

* Peter Anton Rustad fra Ås i Akershus hadde kommet til regionen i 1893, og i 1905 kjøpte de sammen firmaet A. Edmond Dupuy, et konjakkhandlende hus etablert i regionen 50 år tidligere.

* Året etter gjorde Thomas virkelig franskmann av seg ved å gifte seg med frøken Odette Villard, datter av en lokal konjakkmaker. I begynnelsen ble konjakken solgt verden rundt under navnet Rustad & Bache-Gabrielsen.

* Rustad, som i en periode var skandinavisk konsul i Cognac, døde i en motorsykkelulykke allerede i 1916, og familien Bache-Gabrielsen har siden den gang fortsatt virksomheten på egenhånd.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS