JosteinMedhusogAlexanderBerg
JosteinMedhusogAlexanderBerg

\"Årets Gulleple 2011\" til kokkelandslaget

"Årets Gulleple 2011" deles ut av Norsk Eplefest AS for sjette gang, og tildeles i år Det norske Kokkelandslaget for fokus på norske råvarer og formidling av norsk matkultur.

Publisert

To av kokkelandslagets representanter, Alexander Berg (til venstre) og kaptein Jostein Medhus i aksjon. (Foto: NKL)

Kokkelandslaget har gjennom sitt virke og sin representasjon både innenlands og utenlands bidratt til å øke bruken av norske råvarer ikke bare i tradisjonsretter, men også bidratt til at både kokker og amatører våger å eksperimentere og bruke de norske varene i nye retter og på nye måter.

Årets Gulleple tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter. Mottaker av prisen skal på en særlig måte ha gjort en innsats for ett eller flere av følgende områder:

* Formidling av verdier og muligheter i bærekraftige bygdesamfunn og levende natur.

* Formidling av norsk mat og matkultur og sunt og godt kosthold basert på frukt og grønt.

* Formidling av tradisjonsrik kunst og kultur, kunnskap, fruktbarhet og næringsutvikling basert på personlege og lokale ressursar.

Fornøyd og overrasket kaptein

Kaptein for det norske kokkelandslaget, Jostein Medhus, er både overrasket og glad over prisen og ser fram til å delta på Norsk Eplefest.

Norske råvarer er grunnlaget for den gode maten laget skaper og nå gleder kokkene seg til å få enda større innsikt i norsk frukt og de muligheter den gir for nye smakfulle retter.

Deles ut 24. september

Juryen har bestått av leder av næringskomiteen Terje Lien Aasland, Vilde Bergan (Norsk Eplefest, ) Anja Hjelseth, Kommunaldepartementet og og Terje Riis Johansen, tidligere Landbruksminister.

- De har bidratt sterkt til at det over flere år har skjedd en endring i holdningene til norsk mat, tidligere kunne en ikke få nok av utenlandske råvarer. Nå er det omvendt, og en bruker lokalprodusert mat bevisst. Ikke bare for å profilere Norge, men fordi det er de beste råvaren, sier Anja Hjelseth i juryen.

Prisen vil bli delt ut på Norsk Eplefest 24. september og består av et et støpt bronseeple. Tidligere prisvinnere er bla Prinsesse Märtha Louise, Arne Hjeltnes, Ingrid Espelid Hovig, Jens Riisnes

Norsk Eplefest

Norsk Eplefest har gjennom seks år utviklet seg til en kulturbegivenhet og et profileringsarrangement av stor betydning for distriktet og for norsk fruktnæring.

Pressen bruker nå begrep som Norges frukthovedstad og Eplebygda om det lille tettestedet Gvarv, og folk både i og utenfor distriktet legger i økende grad merke til stedet og mulighetene. Norsk eplemost, som profileres gjennom en nasjonal smakskonkurranse, profileres som et kvalitetsprodukt uten konkurranse fra det internasjonale markedet.

Etterspørselen er økende både i restaurantmarkedet og i konsum hos husholdningene og presenteres som et svært godt alkoholfritt drikkealternativ til de fleste retter.

Se ellers www.eplefest.no for mer info

Pressemelding

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS