JPChenetCabernetSyrah

Ekjord mister bestselgeren J.P. Chenet

En av de mest markante norske vinimportørene de siste årene, Ekjord, mister sine viktigste produkter. Dette er svært dramatisk for selskapet. Fra januar og frem til og med juli utgjorde salget av J.P. Chenet hele 87,5 prosent av Ekjords totale omsetning.

Publisert

Ekjord mister J.P. Chenet. Spesielt boksutgaven av Cabernet Syrah selger meget godt i Norge.

J.P. Chenet har sagt opp sin avtale med vinimportøren Ekjord om distribusjon av firmaets produkter i Norge, og dermed mister Ekjord sitt absolutt sikreste kort i kampen om polkundene.

J.P. Chenet, med den karakteristiske skjeve flaska og en populær boksvin, lå så sent som i 2009 på salgstoppen i Norge. I fjor ble det solgt 1,3 millioner liter Chenet-vin i Norge, skriver Adresseavisen på nett.

Boksutgave av Cabernet Syrah selger mest

Det er spesielt boksutgaven (tre liter) av J.P. Chenet Cabernet Syrah som har sørget for den store omsetningen, men også en Merlot på boks har solgt godt i Norge.

J. P. Chenet produseres av Grand Chais de France, som også produserer vodkaen Boris Jeltzin, som Ekjord også mister.

"

Adressa.no har fått bekreftet at Ekjord fra nyttår ikke lenger skal ha agenturet for franske J. P. Chenet i Norge. Hvem som blir den nye agenten i Norge er foreløpig ikke kjent.

Tilbakegang, men overskudd

"

J.P. Chenet med den kjente skakke flasken.

Ekjord var i 2007 den nest største importøren i det norske markedet, men har de siste årene opplevd en sterk tilbakegang i omsetning, og har de siste årene ligget på 13-14 plass.

Bortfallet av J.P. Chenet er rett og slett dramatisk for selskapet.

J.P Vhenet har så langt i år sørget for 87,5 prosent av den totale Ekjord-omsetningen i Norge.

Godt resultat i fjor

Så sent som i 2007 omsatte selskapet Ekjord AS for 283,1 millioner kroner. I fjor var dette falt til 72,9 millioner, skriver avisen.

Likevel klarte Ekjord å oppnå et solid overskudd, med et resultat før skatt på 8,5 millioner kroner i 2010, melder Adressa.no.

Nå mister selskapet nok en svært viktig produsent, en produsent som så langt i år har sørget for 87,5 prosent av den totale Ekjord-omsetningen i Norge.

Fransk og familieeid

J. P. Chenet er en familieeid vinprodusent fra Landiras, Frankrike.

De produserer Cabernet, Merlot, Chardonnay, Cabernet Syrah, Merlot-Cabernet og forskjellige musserende viner. De er også kjent for sine spesielt ”skakke” flasker, som ble designet i 1991.

"
Powered by Labrador CMS