GeirSkeieKjøkken2

Bocuse d`Or-vinner lager mat av søppelpoteter

Potetene vår Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie serverer, er definert som søppel. De er for små. – Det er helt idiotisk at vi skal importere småpoteter når samme vare i Norge kastes. Grossistene har et ansvar for å gi vanlige forbrukere og restauranter tilgang til norske småpoteter, mener verdensmesteren som nå driver Brygga 11 i Sandefjord.

Publisert

Geir Skeie lager gourmetpoteter av søppel. Han mener grossistene på ta ansvar. - Det er helt idiotisk at vi skal importere småpoteter når samme vare i Norge kastes.(Foto: Morten Holt)

– Dette er gode poteter, men bøndene må kaste dem fordi de er for små. Grossistene vil ikke ha poteter som er mindre enn fire centimeter. Det er jo bare helt sykt at systemet fungerer sånn, sier Geir Skeie til Sandefjords Blad.

– Helt uakseptabelt

Skeie, som driver restauranten Brygga 11 i Sandefjord, synes det er helt uakseptabelt at spiselig mat regnes som søppel grunnet størrelse.

"

Geir Skeie driver Brygga 11 i Sandefjord. Morten Holt)

– Tonnevis av norske småpoteter kastes. Samtidig må staten subsidiere bøndene som taper penger på dette. Det er bakvendt. Og attpåtil importeres store mengder små gourmetpoteter fra Frankrike, Spania, Israel og helt fra Peru. Det er lite miljøvennlig, samt at smak og næringsinnhold taper seg på lang frakt, sier Geir Skeie til Sandefjords Blad.

Skeie, som vant Bocuse d`Or Europe i 2008 og Bocuse d`Or i 2009, mener også norske småpoteter smaker mye bedre enn importerte:

– Det er fordi norske poteter dyrkes i en tid med lange, lyse dager, sier han.

Vil ha småpoteter

– Det er helt idiotisk at vi skal importere småpoteter når samme vare i Norge kastes. Særlig når vi ser at småpoteter fra utlandet selger som bare det. Både vanlige folk og restauranter etterspør småpoteter – det vises på salget, sier Skeie til Sandefjords Blad.

Les hele saken i Sandefjord Blads nettutgave

"
Powered by Labrador CMS