HjeltnesTotland2

Det Norske Måltid på TV2

I år skjer kåringen av Det Norske Måltid på TV 2, i beste sendetid. Arne Hjeltnes og Heine Totland skal ta oss med på kryss og tvers i Norge på jakt etter de mest kulinariske matopplevelsene. Første programmet sendes søndag 6. november.

Publisert

Programlederne Arne Hjeltnes (nærmest) og Heine Totland i Ravnkloa i Trondheim. (Foto: Geir Otto Johansen)

Det Norske Måltid arrangeres for fjerde år på rad. I løpet av høsten vil det norske folk få bli med på en reise i det norske matlandskapet uten sidestykke.

De aller beste råvarene og de aller ivrigste matentusiastene Norge kan by på presenteres. Det hele kulminerer i et 90 minutters tv-show fra Stavanger.

Arne Hjeltnes (til høyre) i aksjon sammen med Geir Skeie. (Foto: Morten Holt)

Ingredienser: Matlaging på høyt nivå, krydret med underholdning og prisutdelinger.

Starter 6. november

Arne Hjeltnes og Heine Totland er programledere for tv-serien som etter planen starter søndag 6. november på TV 2. Fem søndager på rad vil programlederne besøke en ny del av landet på jakt etter råvarer, matprodukter og, ikke minst, menneskene som står bak.

I løpet av hver episode møter Arne og Heine kokker, produsenter og andre fagfolk, som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i det langstrakte og frodige landet vårt. Tre av disse plukkes ut til et matlag fra sin region, og lagene møtes i en finale der de tilbereder et måltid med utgangspunkt i regionens produkter.

Kårer årets produkter 11. desember

Parallelt med opptakene til serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i Det Norske Måltid. Mens det tidligere har vært åpen påmelding til konkurransen, er det i år regionale nominasjoner.

De nominerte produktene blir gjenstand for nøye vurdering og smaking hos en nasjonal fagjury. Et lite utvalg produkter går til finalen, der det kåres vinnere i seks ulike kategorier.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en TV-serie. (Foto: Morten Holt)

Hvem har de beste produktene i år? Hvilken region kommer de fra? Og hvilken region lykkes i å servere det beste måltidet? Alt dette får vi vite når sjette og siste episode av Det Norske Måltid går på luften fra Stavanger, søndag 11. desember.

Til hele Norges befolkning

Det var Næringsforeningen i Stavanger-regionen som i 2008 tok initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en TV-serie.

Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.

Fra 1. oktober kan du følge nominasjonene og se hvem som er på matlaget i din region på www.detnorskemaltid.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS