World Class Alexandre Pereira Puas

Kjemper om bartenderfinale

I dag, 21. mars, fortsetter bartenderkonkurransen World Class i Berns Salonger i Stockholm. 16 svenske og 12 norske bartendere kjemper om en plass i den nordeuropeiske finalen i Berlin senere i vår. Deretter er målet den globale finalen i New Dehli om den prestisjefylte tittelen ”World Class Bartender of the Year”.

Publisert

Norske Alexandre Pereira Puas i aksjon.

Målet med konkurransen er å utdanne og inspirere bartendere over hele verden.

World Class er en av bartenderbransjens tøffeste konkurranser der opplegget handler like mye om utdanning som selve konkurransen. Bartenderne som får delta på World Class er noen av de beste i bransjen. Det er Diageo som står bak arrangementet.

Godt rykte

- Vi er veldig spente på delfinalen i Stockholm og forløpet av resten av konkurransen. Norske bartendere er meget profesjonelle og har et godt rykte i resten av verden. Det skal bli spennende å se hvordan den norske deltakeren som går videre til sluttfinalen i New Dehli vil klare seg mot finalistene fra andre land, sier Christian Holst, Country Manager i Diageo Norge.

Hver delfinale har sitt tema. I Stockholm vil fokuset være vodka og samtlige deltakere skal bruke vodkaen Ketel One som basisingrediens. Før konkurransen starter, vil deltakerne få presentert Ketel One av Justin Smyth, som er Europeisk Brand Ambassador for merket. Den eksklusive rommen Ron Zacapa vil også presenteres av Maria Navarro som er Area Manager for Zacapa i Europa, Afrika og Mellomøsten.

Under selve konkurransen vil deltakerne få i oppgave å skape en unik drink basert på en rekke spesifikke ingredienser. Hva disse er, avsløres på stedet.

Norsk og svensk vinner

I løpet av arrangementet skal juryen, som består av Justin Smyth, Joerg Meyer og Per Styregård, utnevne en norsk og en svensk vinner som går videre til den nordeuropeiske delfinalen i Berlin.

Her møter vinnerne sine landsmenn som gikk videre fra delfinalen som ble arrangert i Oslo i oktober 2010. Fra Norge gikk Alexandre Pereira Ruas, bartender på Manolo, videre.

Juryen

Juryn Justin Smyth, European Brand Ambassador Ketel One.

Joerg Meyer, eier av den prestisjefylte baren ”Le Lion” i Hamburg som blant annet har vunnet Best New Cocktail Bar 2008 og grunnlegger av bartendernettverket “Traveling Mixologists”.

Per Styregård, sjefredaktør for restaurant- og cocktailguiden White Guide.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS