Sleepbox1

Lanserer soveboks

Et hotellrom i form av en frittstående boks har nå blitt installert på den russisk flyplassen Sheremetyevo International Airport i Moskva. Det er det russiske arkitektfirmaet Arch Group som har konstruert hotellet, som kjemper med hotellet på kaikanten i Kirkenes om å være verdens minste. Hotellet i Russland måler nemlig bare fire kvadratmeter.

Publisert

Soveboksen er på fire kvadratmeter, og kan for såvidt plasseres hvor det er ønskelig og plass. (Foto: Arch Group)

Det skal ikke være tenkt som et frittstående overnattingssted, men som en del av et større kompleks som kan plasseres innendørs.

Slik ser det ut inne i soveboksen. (Foto: Arch Group)

Det hele dreier seg om en containerlignende boks med seng, skriveplass og plass til koffert og annet reiseutstyr

Sleepbox

Hotellet, som har fått navnet Sleepbox, er ment som en hvileplass for reisende på for eksempel flyplasser og jernbanestasjoner. Prototypen, som nå er lansert, er nå utstilt på

Sheremetyevo International Airport i Moskva, og ifølge Skynews skal reisende som har prøvd soveboksen være fornøyd med tilbudet.

Arch Group opplyser også at det skal åpnes et vandrerhjem i Moskva i 2012, bygd opp med samme konsept.

På arbeidsplasser?

Sleepbox. (Foto: Arch Group)

Ideen med små sovebokser er ikke ny. I Japan har det vært lignende konsept i lang tid. Men der handler det som sammenkoblede bokser i større enheter, ikke frittstående bokser som denne.

Prisen for en enhet skal være mellom 50 000 og 60 000 kroner, og det skal være mulig å kjøpe bokser. Målgruppen er for eksempel bedrifter som vil tilby sine ansatte som arbeider på sene kveldstimer å sove over på kontoret.

Les mer om konseptet her

"
Powered by Labrador CMS