PeppesPizzaChorizo1
PeppesPizzaChorizo1

Satser på ny pizzatrend

Tidligere deltaker på kokkelandslaget, Tor Morten Myrseth, har hentet inspirasjon fra USAs vestkyst til Peppes Pizzas nye pizzameny. Resultatet er California Style Pizza, en meny bygd opp av råvarer som italiensk skinke, trøffelolje og norsk kylling fra Jæren.

Publisert

Nå kan du smake det hotteste av det hotte fra Amerikas vestkyst - i Norge. California Style Pizza heter menyen som gjør pizza til noe nytt og annerledes enn det vi er vant til å smake.

Den nye Peppes Pizza-menyen er utviklet av mangeårig medlem av det norske kokkelandslaget, Tor Morten Myrseth.

– California Style Pizza er en helt ny måte å lage pizza på, og henter inspirasjon fra det lekne kokkemiljøet i San Fransisco. Her lar pizzakokker seg inspirere av det italienske kjøkken og lager en pizza der de kombinerer den tynne italienske pizzabunnen med den tykke og sprø amerikanske skorpen. Det er denne trenden nordmenn nå skal få smake, forklarer Myrseth.

Kylling fra Norges surfmekka

Det mest karakteristiske kjennetegnet ved pizzaen er de spektakulære smakskombinasjonene. Det er derfor ikke tilfeldig at råvarene som preger den nye menyen er førsteklasses italiensk skinke, spansk pølse og trøffelolje. Men også norsk kylling fra Jæren har fått plass på pizzamenyen.

– Linken mellom Jæren og California er åpenbar. De er begge surf-mekkaer og således setter råvarene fra Jæren en ekstra spiss på menyen. Nå som alle bitene bokstavelig talt har falt på plass, gleder jeg meg til å servere det norske folk saftige California-pizzaer med fortreffelige råvarer fra hele verden, sier Myrseth.

Pizza til dessert

Peppes Pizza åpnet Norges første pizzarestaurant i 1970 og har vært med på å gjøre nordmenn til et av verdens mest pizzaelskende folkeslag. Hvert år selger Peppes Pizza over fire millioner pizzaer til nordmenn.

Kanskje ikke så rart da, at den nye menyen også inneholder en dessertpizza. Du leste riktig; en liten pizzabunn glasert med brunt sukker som toppes med vaniljeis, friske bær, Smarties, marshmallows, fyldig sjokoladesaus og et dryss av melis. Stort mer kan ikke en pizzafanatiker begjære.

– Vi har gjennom alle de fire tiårene vi har eksistert sørget for å gi nordmenn det beste fra amerikanske pizzatradisjoner. Nettopp derfor er det naturlig at også det siste tilskuddet, California Style Pizza har sin forankring i det amerikanske, sier markedsdirektør Harald Barfod i Peppes Pizza.

Du kan lese mer på Peppes egen blogg - der du kan lese om inspirasjonen som ligger til grunn for den nye pizzamenyen

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS