KSLMatmerkRica.jpg
KSLMatmerkRica.jpg

Sikrer lokalmat på hotellrestaurantene

KSL Matmerk har i et banebrytende prosjekt for Rica Hotels Norge sikret hotellkjeden leveransedyktighet fra småskalaprodusenter i eget nærområde. Rica Hotel har på 21 hoteller lagt til rette for en egen synliggjøring av småskalaprodusenter via Lokal mat på menyen-prosjektet.

Publisert

Seniorrådgiver i Innovasjon Norge Elin Hjortland og politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet Ane Hansdatter Kismul tar i mot sluttrapporten fra Rica Hotell ved F&B-sjef Marina Rabsch og prosjektmedarbeider Jarle Torgesen KSL Matmerk. Rapporten tar for seg kompetanseheving av serveringssteder og komptenseheving og kvalifisering av lokale leverandører for leveranse til serveringsmarkedet. (Foto: KSL Matmerk)

- Dette hadde ikke vært mulig uten KSL Matmerk, sier Martina Rabsch, F&B-sjef i Rica Hotels. Rica-kjeden valgte å bruke KSL Matmerk for å kvalitetssikre produsentene.

- Vi er avhengige av å ha en uavhengig aktør til å kvalitetssikre leveransen av slike produkter. Vi trenger stabil leveranse og en trygghet på at produsentene oppfyller gjeldene kriterier for sin type produksjon, sier Rabsch, og understreker at KSL Matmerk har svært god kompetanse på kvalitetsikring fra jord til bord.

Aha-opplevelse

Prosjektmedabeider Jarle Torgersen i KSL Matmerk mener at samarbeidet med Rica har gitt mange småskalaprodusenter en økt forståelse for nytten med markedsarbeid.

- Noen av produsentene har fått seg en aha-opplevelse når de står for en forsamling og selge inn sitt eget produkt. Mange produsenter har i utgangspunktet ikke sett produktets gode historie og markedspotensial, men har gjennom dette prosjektet fått det synliggjort, sier Jarle Torgersen, som har hatt stor i glede i å hjelpe Rica med å kvalitetssikre småskalaprodusenter som for eksempel verdens nordligste osteprodusent Øverli i Passvik.

100 småskalaprodusenter

Torsdag 19. mai overleverte KSL Matmerk og Rica sluttrapporten for prosjektet til LMD og Innovasjon Norge som har vært med å finansiere matmangfoldstiltaket til hotellkjeden.

Over 100 småskalaprodusenter leverer nå til Rica. Siden oppstarten har det vært kjøpt inn lokalmat for nærmere ni millioner kroner.

Skaffer produsentene et marked

- Vår oppgave er å skaffe kvalifiserte matprodusenter et marked å møte forbrukerne i. Slike oppdrag som dette passer vårt formål godt. Det er enda mange matskatter som fortjener å bli testet av matglade nordmenn, sier administrerende direktør i KSL Matmerk Ola Hedstein.

Politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul berømmet på vegne av Landbruks-og matminister Lars Peder Brekk, Rica-kjeden for å være et lokomotiv i satsingen på lokalmat og dermed en motmakt mot dagligvarekjedene.

KSL Matmerk

"
Powered by Labrador CMS